Succeed.cz/Fórum/Jak si najít čas na cvičení během pracovního dne?

Jak si najít čas na cvičení během pracovního dne?

Pracovní den je často tak nabitý povinnostmi, schůzkami a termíny, že se zdá, že na cvičení nezbývá žádný čas. Jak tedy najít ten správný moment na to, abychom se dostali do formy a pravidelně cvičili? Je možné skloubit práci s fyzickou aktivitou tak, aby to nebylo stresující a zároveň efektivní? Přemýšlím, jestli by pomohlo plánovat si cvičení do diáře jako jakoukoli jinou schůzku. Ale co když mi do toho něco vlezou? Máte nějaké tipy, jak si třeba udělat krátké pauzy na cvičení během dne? Co takhle jednoduché cviky, které by se daly dělat přímo v kanceláři? Jak se motivovat k tomu, abych po hektickém dni neskončil jen na gauči s telkou? Zajímalo by mě také, jestli někdo z vás má zkušenosti s cvičením o přestávkách nebo jakými způsoby zařadit pohyb do rutiny bez většího narušení pracovního tempa. Taktéž přemýšlím, jestli by nebylo dobré najít si parťáka na cvičení, abychom se navzájem motivovali. Jaké máte zkušenosti s hledáním času na aktivní životní styl uprostřed pracovního shonu? Myslíte, že je lepší cvičit ráno před prací, nebo spíše večer po práci? Těch otázek je spousta a rád bych slyšel názory vás ostatních.

189 slov
1.9 minut čtení
22. 3. 2023
Bedřich Tvrdík

Tak jo, tohle je věčný problém. Já si třeba dělám takový mini plán na týden, kde si napíšu, kdy a co budu cvičit. Je pravda, že se často něco zvrtne, ale aspoň mám jakousi představu. Co se týče těch krátkých pauz, tak během pracovního dne si dám vždycky 5-10 minut na protažení nebo udělám pár dřepů přímo u stolu. Někdy to stačí na to, abych se dostal zpět do tempa.

Zkoušel jsem cvičit i ráno, ale většinou se mi lépe cvičí večer po práci, když už mám volno. U někoho to může být naopak, ale večerní trénink mi pomůže odreagovat se po celém dni.

Teď jsem začal chodit s kolegou na běhání a je to super motivace, protože se navzájem hecujeme. Takže doporučuji najít si parťáka! I kdyby to mělo být občas jenom na krátkou procházku během oběda, furt je lepší než nic. Všechno to chce trochu plánování a hlavně se k tomu donutit, jinak skončíš na tom gauči s telkou.

161 slov
1.6 minut čtení
24. 11. 2024
Alois Paleček

Je to fakt těžký najít čas na cvičení během dne. Já si cvičení plánuju do diáře jako schůzku, ale je pravda, že když pak něco přijde, tak to často odkládám. Zkusila jsem si udělat aspoň krátké pauzy – třeba 5 minut na protahování nebo pár dřepů mezi schůzkama. Kdybych měla možnost, tak bych určitě doporučila mít parťáka na cvičení. Společně se motivujete a víc vás to baví. Co se týče času, já zkoušela cvičit ráno a pak večer po práci a musím říct, že ráno jsem byla mnohem svěžejší a víc mi to šlo. Ale večer je to taky fajn, pokud se nenechám zahnat do kouta s gaučem a telkou. Zkrátka, je to o tom najít si ten správný rytmus a nějaké malé cviky zvládnout i během pracovní doby. Takže radši cvičit pravidelně kousek než nic.

136 slov
1.4 minut čtení
10. 11. 2024
Václav Holub
Succeed.cz/Články/Zdraví a produktivita
Fyzická aktivita a její pozitivní vliv na produktivitu: Jak začlenit cvičení do pracovního dne?Objevte, jak může fyzická aktivita zlepšit vaši produktivitu a jak efektivně zahrnout cvičení do vašeho pracovního dne. Tipy a strategie pro každého.
1000 slov
10 minut čtení
30. 4. 2022
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky