Succeed.cz/Fórum/Co mi pomůže cvičit pravidelně a nezapomínat na to v práci?

Co mi pomůže cvičit pravidelně a nezapomínat na to v práci?

V poslední době se snažím věnovat více času cvičení, ale nějak mi to pořád uniká. Pracuji v kanceláři, kde je čas na pohyb dost omezený a často mi připadá, že když už jsem na tom pracovním místě, zapomínám na své zdraví a potřebu se hýbat. Jaké triky nebo metody jste našli, abyste si udrželi pravidelnou rutinu cvičení i během náročného pracovního dne? Mělo by to být něco, co se dá snadno zakomponovat do běžného denního režimu – třeba rychlé cviky během pauzy nebo jakýsi plán, který by mi pomohl lépe si organizovat čas. Zajímá mě také, jestli máte nějaké tipy na motivaci a jak se vyhnout odkládání cvičení, když se toho nashromadí víc v práci. Děláte si třeba nějaké poznámky nebo používáte aplikace, které vám dávají připomínky na cvičení? Nebo co třeba skupinové aktivity? Chtěla bych slyšet vaše zkušenosti a rady, protože chci opravdu začít pravidelně sportovat a neustále na to nezapomínat. Jaké máte osvědčené metody pro spojení pohybu s pracovním životem? Děkuji!

163 slov
1.6 minut čtení
19. 1. 2025
Aleš Pazdera

Myslím, že je super, že se snažíš víc cvičit. Sám to mám podobně. Práce v kanceláři fakt ztěžuje pohyb. Zkouším si plánovat krátké přestávky na pár cviků nebo procházku – stačí i 5 minut. Někdy se mi osvědčilo udělat si z toho rutinu, třeba si nastavit budík každou hodinu jako připomínku.

Dobrý tip je zapojit kolegy a udělat si z toho skupinovou aktivitu. Třeba po práci jít běhat nebo na nějaký sport. Motivace přichází, když vidíš, že v tom nejseš sám. A co se týče aplikací, zkus třeba nějakou fitness appku a nastav si tam cvičení jako úkoly. Pomůže ti to udržet si pořádek a nezapomínat na to.

S těmi poznámkami to taky zní fajn. Mě pomáhá mít na stole nějaký seznam věcí, co chci během týdne stihnout – cvičení tam prostě zařadím taky. Hlavně se snaž neodkládat, když už máš ten čas, tak ho využij. Hodně štěstí!

146 slov
1.5 minut čtení
30. 4. 2024
Dominik Koudelka

Zkus si nastavit konkrétní čas na cvičení, třeba ráno před prací nebo během obědové pauzy. Můžeš si naplánovat krátké tréninky, co zvládneš za 15-20 minut. Třeba si dej cviky na protahování nebo posilování přímo u stolu, nebo vyzkoušej pár jednoduchých cviků, co děláš na chodbě. Někdo si dává do kalendáře upozornění, aby nezapomněl – to může dost pomoct. Také zvaž skupinové aktivity s kolegy, třeba společné cvičení po práci, to tě motivuje víc než když jsi sám. A když se ti nechce, vzpomeň si, jak se budeš cítit po odcvičení – to mě většinou nakopne. Hlavně se snaž na to nemyslet moc jako na povinnost, ale spíš jako na čas pro sebe. Držím palce!

114 slov
1.1 minut čtení
4. 3. 2024
Jana Odehnalová
Succeed.cz/Články/Zdraví a produktivita
Fyzická aktivita a její pozitivní vliv na produktivitu: Jak začlenit cvičení do pracovního dne?Objevte, jak může fyzická aktivita zlepšit vaši produktivitu a jak efektivně zahrnout cvičení do vašeho pracovního dne. Tipy a strategie pro každého.
1000 slov
10 minut čtení
30. 4. 2022
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky