Succeed.cz/Fórum/Kde se dají najít práce v Anglii pro Čechy?

Kde se dají najít práce v Anglii pro Čechy?

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, kde vlastně v Anglii se dají najít pracovní příležitosti pro Čechy. Mám kamaráda, který by se rád přestěhoval do Londýna a nemá vůbec představu, jak začít hledat práci. Neví, jestli by měl hledat přes nějaké agentury nebo jestli existují nějaké webové stránky, kde by se daly najít nabídky práce vhodné pro zahraniční zaměstnance. Zajímalo by mě také, jaké obory nebo pozice jsou pro Čechy v Anglii nejvíc dostupné. Slyšela jsem, že se hodně hledají lidi do gastrosektoru nebo do výroby, ale nevím, jak to je s ostatními obory. A co třeba jazykové požadavky? Je nutné mít nějakou konkrétní úroveň angličtiny, aby to bylo reálné? Taky by mě zajímalo, jestli jsou pro Čechy nějaké speciální programy nebo projekty, které by jim mohly pomoci najít zaměstnání v Anglii. Vím, že je spousta různých fór a skupin na sociálních sítích zaměřených na život v zahraničí, ale nejsem si jistá, které z nich jsou opravdu užitečné. Ráda bych slyšela vaše zkušenosti a tipy na tohle téma. Jak jste třeba vy osobně našli svoji práci v Anglii? Jak dlouho vám to trvalo a co všechno jste museli zařídit předtím, než jste vyrazili? Díky moc za odpovědi!

197 slov
2 minut čtení
28. 7. 2023
Veronika Šafaříková

Tak to je super, že má kamarád zájem o Anglii! Já hledal práci v Londýně přes různé weby jako Indeed, Glassdoor a LinkedIn. Většinou tam najdeš hodně nabídek i pro zahraniční pracovníky. Agentury taky fungujou, ale pozor na ty, co si berou provize. Co se týče oborů, gastro je fakt hodně poptávaný, ale taky IT, zákaznický servis nebo různý manuální práce. Jazykově - určitě je lepší mít aspoň nějakou základní angličtinu, aby se dalo domluvit. Já jsem měl B1 a stačilo to, většinou chtějí rozumět a umět trochu mluvit. Někdy jsou i programy na podporu cizinců, ale to chce hledat. Skupiny na Facebooku nebo fóra jako Expats v UK bývají super pro rady a tipy. No a co se týče zařizování před odjezdem, tak je dobrý mít vyřešený víza a bydlení. Já jsem to měl tak, že jsem dorazil na pár dní do Airbnb a pak hledal po příjezdu. Hodně štěstí!

151 slov
1.5 minut čtení
17. 2. 2024
Jakub Kratochvíl

Hele, já vím, jak to je. Když jsem se stěhoval do Anglie, tak jsem hledal hlavně na webovkách jako je Indeed a Glassdoor. Tam je spousta nabídek a celkem snadno se dají filtrovat podle místa a oboru. Z agentur bych doporučil třeba Adecco nebo Manpower, ty mají dobré nabídky a pomůžou ti i s papírováním. Co se týče oborů, tak fakt gastrosektor, výroba a taky IT jsou teď hodně žádaný. Je dobrý mít aspoň nějakou základní angličtinu, ale nemůžeš čekat, že všechno vyřídíš s pár frázema. Čím víc umíš, tím líp! Na netu najdeš i skupiny na Facebooku pro Čechy v UK, kde lidi sdílí tipy a nabídky práce. Já jsem osobně našel práci asi za měsíc, ale musel jsem si zařídit spoustu věcí ohledně víza a bydlení předem. Takže plánování je klíčový!

133 slov
1.3 minut čtení
25. 10. 2023
Jindřich Lacina
Succeed.cz/Články/Cestování za prací
Kde hledat pracovní příležitosti v zahraničí: Nejoblíbenější destinace pro expatyObjevte, kde najít nejlepší pracovní příležitosti v zahraničí a které destinace patří mezi nejoblíbenější pro expaty. Získejte tipy na práci v cizině!
1000 slov
10 minut čtení
6. 4. 2022
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky