Kde se dají najít práce v Anglii pro Čechy?
Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, kde vlastně v Anglii se dají najít pracovní příležitosti pro Čechy. Mám kamaráda, který by se rád přestěhoval do Londýna a nemá vůbec představu, jak začít hledat práci. Neví, jestli by měl hledat přes nějaké agentury nebo jestli existují nějaké webové stránky, kde by se daly najít nabídky práce vhodné pro zahraniční zaměstnance. Zajímalo by mě také, jaké obory nebo pozice jsou pro Čechy v Anglii nejvíc dostupné. Slyšela jsem, že se hodně hledají lidi do gastrosektoru nebo do výroby, ale nevím, jak to je s ostatními obory. A co třeba jazykové požadavky? Je nutné mít nějakou konkrétní úroveň angličtiny, aby to bylo reálné? Taky by mě zajímalo, jestli jsou pro Čechy nějaké speciální programy nebo projekty, které by jim mohly pomoci najít zaměstnání v Anglii. Vím, že je spousta různých fór a skupin na sociálních sítích zaměřených na život v zahraničí, ale nejsem si jistá, které z nich jsou opravdu užitečné. Ráda bych slyšela vaše zkušenosti a tipy na tohle téma. Jak jste třeba vy osobně našli svoji práci v Anglii? Jak dlouho vám to trvalo a co všechno jste museli zařídit předtím, než jste vyrazili? Díky moc za odpovědi!