Succeed.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší weby pro hledání práce v Německu?

Jaké jsou nejlepší weby pro hledání práce v Německu?

Když přemýšlím o práci v Německu, pořád mi vrtá hlavou, jaké jsou ty nejlepší weby, kde hledat nabídky. Je jich tolik a většina z nich se zaměřuje na různé oblasti a profesní úrovně. Chtěl bych vědět, jestli někdo z vás má zkušenosti s konkrétními portály, které byste doporučili. Například, co říkáte na známé weby jako StepStone nebo Monster? Odpovídají na vaše očekávání? Funguje to tam dobře? A co třeba lokalizované stránky, jako je Indeed nebo Glassdoor? Jaké máte zkušenosti s hledáním práce přes ně? Může mi někdo říct, jestli jsou lepší nějaké specializované platformy pro určité obory, jako IT nebo zdravotnictví? Myslím si, že je důležité mít správné nástroje k tomu, abychom mohli najít to pravé místo. Taky mě zajímá, jestli se vyplatí používat sociální sítě jako LinkedIn pro hledání pracovních příležitostí. Jak moc jsou tam lidé aktivní? Četla jsem, že některá místa nabízejí i unikátní možnosti zaměstnání, které se na běžných portálech ani neobjeví. Takže pokud máte tipy na osvědčené weby nebo dokonce zkušenosti s konkrétními nabídkami a jak probíhal váš proces hledání, byla bych moc ráda za jakékoli informace. Je to pro mě důležité téma a určitě i pro další lidi hledající práci v Německu.

197 slov
2 minut čtení
20. 11. 2023
Jana Světlíková

S hledáním práce v Německu mám pár zkušeností. StepStone je docela dobrý, mají širokou nabídku a hodně oborů, ale často spíš pro zkušenější lidi. Monster taky funguje, ale už mi přišlo, že to tam není tak aktuální. Pokud jde o Indeed, tak ten je super, hodně nabídek z různých zdrojů a filtrovat se to dá jak chceš. Glassdoor je fajn, hlavně na recenze firem, takže máš přehled, co tě čeká.

Specializované portály jako ITJobs nebo zdravotnické weby jsou určitě dobrý volby pro konkrétní obory. Zjistil jsem, že tam můžeš najít nabídky, které jinde nejsou.

A LinkedIn? To je nutnost! Mnoho firem tam aktivně hledá kandidáty a můžeš se dostat k nabídkám, co nejsou veřejné. Je dobrý si tam vytvořit síť kontaktů a aktivně se zapojit do skupin. Celkově si myslím, že kombinace těchto portálů plus LinkedIn ti dá nejlepší šanci najít práci, co ti sedne.

144 slov
1.4 minut čtení
11. 8. 2023
Adam Koudelka

Co se týče hledání práce v Německu, tak já mám dobré zkušenosti s pár webama. StepStone a Monster jsou celkem známý a mají dost nabídky, ale občas se mi zdá, že tam jsou fakt starší inzeráty, co už nejsou aktuální. Zkoušel jsem taky Indeed, ten je v pohodě, hodně různých pracovních pozic a docela snadno se tam hledá.

Glassdoor je fajn na to, abych zjistil, jaký je zaměstnavatel. Lidi tam píšou recenze a můžeš si udělat obrázek o firmě. Co se specializovaných portálů týče, pro IT bych doporučil Stack Overflow Jobs, tam najdeš fakt dobrý nabídky. Pro zdravotnictví je zase dobrý portál jako Medi-Jobs.

A určitě zkus LinkedIn! Mám pocit, že tam jsou lidi dost aktivní, dají se tam najít zajímavé příležitosti a firmy často hledají přes sociální sítě. Navíc si můžeš budovat síť kontaktů, což se ti může hodit v budoucnu.

Takže doporučuji zkusit víc webů a kombinovat je. Každý má něco jiného a lepší šance najít to pravé místo.

159 slov
1.6 minut čtení
23. 1. 2024
Tomáš Vaníček
Succeed.cz/Články/Cestování za prací
Kde hledat pracovní příležitosti v zahraničí: Nejoblíbenější destinace pro expatyObjevte, kde najít nejlepší pracovní příležitosti v zahraničí a které destinace patří mezi nejoblíbenější pro expaty. Získejte tipy na práci v cizině!
1000 slov
10 minut čtení
6. 4. 2022
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky