Instagram vs. TikTok pro malé firmy – Co si vybrat?
Přemýšlím, jakou platformu zvolit pro marketing mé malé firmy, a pořád se nemůžu rozhodnout mezi Instagramem a TikTokem. Instagram mi přijde jako taková klasika, spousta firem tam má krásné profily a vybudované komunity. Na druhou stranu, TikTok má obrovský potenciál, zvlášť pokud jde o virální obsah a mladší publikum. Zajímalo by mě, co si o tom myslíte. Která platforma je podle vás lepší pro malé podniky jako je ta moje? Jaké máte zkušenosti s těmito sociálními médii? Myslíte si, že Instagram je už trošku zastaralý a že TikTok může přitáhnout více zákazníků? Jaké typy obsahu fungují lépe na jedné či druhé platformě? Mám pocit, že každý má jiný styl a způsob, jak prezentovat své produkty nebo služby. Jaké jsou vaše tipy pro začátečníky, kteří chtějí začít na TikToku nebo pokud se rozhodnou zůstat u Instagramu? Je to všechno o trendech a algoritmech, nebo jde také o to, jak autenticky oslovit lidi? Když už mluvím o cílové skupině, jak se liší chování uživatelů na těchto platformách? To je pro mě důležité vědět, protože chci zasáhnout co nejvíce lidí a udělat dobrý dojem. Rád bych slyšel názory lidí, kteří mají s těmito platformami zkušenosti. Která z nich vám v praxi přinesla více zákazníků a proč?