Succeed.cz/Fórum/Kde hledat kvalitní klienty pro freelancing?

Kde hledat kvalitní klienty pro freelancing?

Přemýšlím, jak se nejlépe dostat k opravdu kvalitním klientům, když jde o freelancing. Mám už nějaké zkušenosti a pár projektů za sebou, ale stále hledám způsoby, jak si najít lepší a zajímavější zakázky. Vím, že je spousta platforem jako Upwork nebo Freelancer, ale často se tam potkávám s klienty, kteří moc nevědí, co chtějí, nebo mají nereálné očekávání ohledně ceny. Zároveň bych rád našel klientelu, která ocení kvalitní práci a je ochotná za ni zaplatit. Zkoušel jsem i oslovovat firmy přímo, ale většinou to skončilo bez odpovědi nebo s odmítnutím. Je tu někdo, kdo by mi mohl poradit, kde bych mohl najít ty správné lidi? Máte nějaké tipy na specifické weby nebo komunity? Jestli existují nějaké skupiny na sociálních sítích, které by mohly být užitečné? Jaké osvědčené metody jste použili vy, abyste si vybudovali síť kvalitních klientů? Ocenil bych jakékoli rady nebo zkušenosti, které mi pomohou posunout se dál a najít zajímavější projekty. Děkuju!

154 slov
1.5 minut čtení
25. 9. 2024
Jindřiška Vacková

Kvalitní klienty pro freelancing se hledají dost těžko, ale určitě to jde. Zkus se zaměřit na specializované platformy jako Toptal nebo 99designs, tam jsou většinou už lepší klienti. Fajn je i LinkedIn, kde si můžeš budovat síť a oslovovat firmy přímo – ale chce to trpělivost a dobrý profil. Můžeš také zkusit hledat na Facebooku skupiny zaměřené na freelancing v tvém oboru, často tam lidi shánějí pomoc. Dobrý tip je i networking na různých oborových konferencích nebo meetupech, kde potkáš potenciální klienty osobně. A nezapomeň posílat své portfolio, aby viděli, co umíš. Klienti, co ocení kvalitní práci, se nehledají snadno, ale když se snažíš a ukážeš svou hodnotu, určitě se najdou.

111 slov
1.1 minut čtení
5. 2. 2024
Kamila Volfová

Zkus se zaměřit na specializované platformy, jako je třeba Toptal nebo Fiverr Pro. Tyhle místa mají většinou klienty, co hledají kvalitu. Další dobrá cesta je budování osobního brandu – můžeš mít vlastní webovku s portfoliem a blogem o tvojí expertize, to pomůže přitáhnout lepší klienty. Oslovování firem přímo může být fajn, ale zkus to přes LinkedIn, tam se dá najít spousta lidí z oboru, co by mohli mít zájem. Zvaž i networking na různých akcích a konferencích. Facebook a LinkedIn skupiny jsou taky super, najdeš tam lidi, co hledají konkrétní odborníky. Zkus se zapojit do diskuzí, nabídnout pomoc nebo rady – tak si tě všimnou. A nezapomeň na doporučení od spokojených klientů, to je často nejlepší reklama.

117 slov
1.2 minut čtení
16. 4. 2024
Richard Dostál
Succeed.cz/Články/Freelancing
Kde najít kvalitní klienty pro freelancing: Strategie a platformyObjevte osvědčené strategie a platformy, které vám pomohou najít kvalitní a důvěryhodné klienty pro váš freelancing. Získejte tipy, jak vybudovat úspě...
1000 slov
10 minut čtení
16. 12. 2022
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky