Kdy začít s freelancingem místo stálého zaměstnání?
V poslední době se stále více lidí zamýšlí nad tím, zda by neměli opustit klasické zaměstnání a přejít na freelancing. Vzhledem k tomu, že digitalizace a online pracovní příležitosti narůstají, přichází otázka, kdy je vlastně ten nejlepší čas udělat tento krok? Mám na mysli nejen časovou stránku, ale i to, jestli mám dostatek zkušeností a dovedností, abych se mohl postavit na vlastní nohy. Je lepší začít freelancovat rovnou po škole, nebo se nejdřív zaměřit na nějakou stabilní pozici a postupně budovat své portfolio? Jaké faktory bych měl zvážit? Co třeba finanční stabilita? Jsou nějaké konkrétní signály, které ukazují, že je čas na změnu? Například když dostávám nabídky na projekty od klientů, nebo když cítím nespokojenost se svým současným zaměstnáním? A co osobní situace – má rodina nebo jiné závazky vliv na rozhodnutí o freelancingu? Jak dlouho trvá, než si člověk vybuduje stabilní příjem jako freelancer? Rozhodně by mě zajímalo i to, jak zvládnout přechod od zaměstnance k freelancerovi – je nějaký osvědčený postup nebo tipy, které by mi mohly pomoci? Díky všem za názory a rady.