Klady a zápory freelancingu
Přemýšlím o tom, že bych přešel na freelancing, ale nevím, jestli je to pro mě to pravé. Chtěl bych se zeptat na názory ostatních, co už mají s freelancingem zkušenosti. Jaké vidíte klady a zápory tohoto životního stylu? Na jedné straně slyším, že je to skvělá příležitost pro svobodu a flexibilitu, což by mi vyhovovalo, protože rád pracuji na svých vlastních projektech a nechci být vázaný na tradiční kancelářské prostředí. Ještě navíc, možnost pracovat odkudkoliv zní lákavě, obzvlášť když si mohu zvolit vlastní pracovní dobu. Ale pak mě napadají i negativní stránky. Co když nebudu mít stálý příjem? A co takové ty problémy s hledáním klientů nebo placením daní? Slyšel jsem také, že jako freelancer si člověk musí sám řešit mnoho věcí, jako je marketing nebo účetnictví, což může být časově náročné a stresující. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti vy? Je freelancing opravdu tak svobodný a naplňující, jak se říká? Nebo může být naopak hodně frustrující? Každý se asi cítíme jinak, takže budu rád za každou radu nebo osobní příběh.