Kdy je nejlepší doba na hledání mentora?
Přemýšlel jsem o tom, kdy vlastně nastává ta správná chvíle začít hledat mentora. Mám nějaké zkušenosti, ale cítím, že bych mohl mít víc, pokud bych měl někoho, kdo by mi pomohl nasměrovat mě tím správným směrem. Vím, že mentorství je důležité pro osobní i profesní rozvoj, ale jak poznám, jestli jsem připravený na to někoho oslovit? Je lepší začít hledat mentora na začátku kariéry, když se teprve rozkoukávám v oboru, nebo až po nějaké době, kdy už mám konkrétní cíle a vizi? Taky mě zajímá, jak určitě neztrácet čas s mentorstvím a vědět, kdy je to pro mě opravdu výhodné. Když se podívám kolem sebe, vidím spoustu lidí, kteří mají zkušenější kolegy nebo profesionály na dosah ruky. Jak se tedy rozhodnout kdy a jakého mentora vybrat? Je vůbec možné mít víc než jednoho mentora v různých oblastech? A co když se ukáže, že ten první není ideální volba? Jaké jsou signály, že je čas na změnu nebo naopak posunout se dál? Celkově vzato - co všechno bych měl zohlednit při hledání mentora a kdy je ta pravá doba to začít řešit?