Jak najít dobré nápady na e-knihy, které se prodávají?
Když se zamýšlím nad tím, jak začít psát e-knihu, pořád mě trápí jedna zásadní otázka. Jak vlastně najít ty nejlepší nápady na e-knihy, které se budou prodávat a osloví široké publikum? Slyšel jsem, že některé témata jsou prostě žádanější než jiná, ale jak zjistit, co je aktuálně trendy? Mám zkoušet různé platformy jako Amazon, kde bych mohl procházet bestsellery a hledat inspiraci, nebo se podívat na nějaké online fóra a skupiny na sociálních sítích? Zajímalo by mě také, jestli mají lidé nějaké tipy na to, jak sledovat aktuální zájmy a potřeby čtenářů. Možná existují speciální nástroje nebo weby, které to sledují? A co takhle zaměřit se na konkrétní niche? Jak vybrat tu správnou oblast, která má potenciál přitáhnout pozornost? Rozhodně bych chtěl psát o něčem, co má smysl a co lidé opravdu hledají. Dále mě zajímá, zda se vyplatí kombinovat různé trendy nebo témata dohromady. Je lepší se držet jedné určité linie, nebo experimentovat s různými styly psaní a žánry? A na závěr - jak moc je důležité mít nějaký marketingový plán už v okamžiku vymýšlení nápadů na e-knihu? Rád bych věděl o zkušenostech ostatních. Jak jste našli své nápady a co vám pomohlo udržet krok s trhem?