Succeed.cz/Fórum/Kde prodávat své e-knihy online?

Kde prodávat své e-knihy online?

Zajímalo by mě, kde vlastně mohu prodávat své e-knihy online? V poslední době jsem se pustila do psaní a mám pár hotových e-knih, které bych ráda uvedla na trh. Takže přemýšlím, jaké jsou nejlepší platformy nebo webové stránky pro prodej e-knih? Slyšela jsem něco o Amazon Kindle Direct Publishing a že je to dost populární, ale je to opravdu to nejlepší místo? Jaké máte zkušenosti s prodejem na této platformě? A co třeba jiné možnosti jako jsou Smashwords nebo Kobo? Zajímá mě také, jak je to s autorskými právy a ochranou mých děl, když je budu prodávat na různých platformách. Je důležité mít vlastní webovou stránku, nebo stačí používat tyto větší platformy? Jaká je vaše zkušenost s marketingem e-knih a jakým způsobem byste doporučili oslovit čtenáře? Mám pocit, že je toho hodně, co bych se měla naučit, abych to všechno zvládla. Těším se na vaše rady a tipy ohledně prodeje e-knih online!

152 slov
1.5 minut čtení
14. 8. 2023
Bedřich Pícha

Prodávat e-knihy online máš několik možností. Amazon Kindle Direct Publishing je fakt populární a hodně autorů tam prodává, protože má obrovský dosah. Zkušenosti jsou různé, ale pokud umíš dobře napsat popis a máš dobrou obálku, můžeš docela uspět. Smashwords je taky fajn, hlavně pro distribuci na víc platforem jako Apple Books nebo Barnes & Noble. Kobo je další možnost, ale spíš pro specifické trhy.

K autorským právům – většina platforem ti zajistí ochranu, ale je dobrý si to přečíst, jak to funguje. Měj na paměti, že když prodáváš přes velké platformy, oni si berou procento z prodeje. Mít vlastní webovku je super, protože tam můžeš prodávat přímo a mít větší kontrolu.

Co se marketingu týče, doporučuji oslovit čtenáře přes sociální sítě nebo blogy. Recenze a doporučení od čtenářů hodně pomůžou. Takže klidně zkus různý metody a zjisti, co ti bude vyhovovat. Je toho dost, ale postupně se to naučíš.

149 slov
1.5 minut čtení
26. 12. 2024
Zdeňka Jedličková

No, prodávat e-knihy online můžeš na vícero místech. Amazon Kindle Direct Publishing je fakt populární, protože má obrovský dosah a spoustu čtenářů, ale není to jediná možnost. Smashwords ti umožní šířit e-knihy na víc platforem najednou a je to super pro indie autory. Pak je tu ještě Kobo, což taky má svoje plusy, hlavně v Kanadě a Evropě.

Co se týče autorských práv, většina těchto platforem ti to chrání, ale vždycky je dobrý si přečíst podmínky, co podepisuješ. Mít vlastní webovku je fajn, protože můžeš mít víc kontrolu a budovat si vlastní značku. Navíc můžeš prodávat přímo čtenářům a nedávat provize žádným platformám.

Marketing e-knih je taky důležitej. Sociální sítě, blogy a e-mailový seznamy jsou skvělý způsoby, jak oslovit čtenáře. Taky zkuste spolupráci s blogery nebo jinými autory. Je toho hodně k naučení, ale s trpělivostí a trochou úsilí to zvládneš.

140 slov
1.4 minut čtení
21. 12. 2024
Emil Hroch
Succeed.cz/Články/E-knihy a online kurz
Jak efektivně vytvořit a prodávat e-knihy v digitálním světě?Podrobný průvodce k úspěšnému vytváření a prodeji e-knih na internetu. Získejte tipy, jak publikovat a marketingově podpořit vaši e-knihu.
1000 slov
10 minut čtení
1. 1. 2023
Filip Procházka
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky