Succeed.cz/Fórum/Jaké online kurzy jsou nejlepší pro kariérní růst?

Jaké online kurzy jsou nejlepší pro kariérní růst?

Když přemýšlím o svém kariérním růstu, neustále se mi honí hlavou otázka, jaké online kurzy by mi mohly opravdu pomoci posunout se vpřed. V dnešní době, kdy je konkurence na trhu práce obrovská, je důležité mít nějaké silné dovednosti, které mě odliší od ostatních. Různé platformy nabízejí spoustu možností, ale jak si vybrat ty správné? Je lepší zaměřit se na technické dovednosti jako programování nebo datovou analýzu, nebo by bylo rozumnější investovat do měkkých dovedností, jako je vedení lidí nebo efektivní komunikace? Mám pocit, že některé kurzy mohou být dost povrchní a nezaměřují se na praktické využití znalostí v reálném životě. Existují nějaké konkrétní doporučení od lidí, kteří už tyto kurzy absolvovali a viděli skutečné výsledky? A co takové certifikace, mají vůbec smysl v očích potenciálních zaměstnavatelů? Rád bych se dozvěděl o zkušenostech ostatních s online vzděláváním a jaké kurzy považují za nejlepší investici do vlastní budoucnosti. Takže, které online kurzy byste doporučili pro kariérní růst a proč?

158 slov
1.6 minut čtení
11. 8. 2024
Filip Starý

Ty jo, to je fakt dobrá otázka. Já bych třeba doporučil kouknout na kurzy zaměřený na programování, jako je Python nebo JavaScript. Tyhle jazyky jsou teď hodně v kurzu a práce s nima se ti může hodit skoro v každým oboru. Kromě tech dovedností bych určitě bral i něco na rozvoj měkkých dovedností, jako jsou komunikace nebo leadership. To se hodí vždycky, ať už jsi v týmu nebo vedeš lidi.

Co se týče certifikací, tak to záleží na oboru. Některý firmy na to koukají dost pozitivně, jiný moc neřešej. Ale když už si něco uděláš, tak aspoň víš, že jsi do sebe investoval a můžeš to zmínit v životopise.

Osobně mám dobré zkušenosti s platformama jako Coursera nebo Udemy. Tam jsou i kurzy od univerzit nebo expertů z praxe. Hlavně si vybírej ty kurzy, co mají dobré hodnocení a reálné příklady použití.

Každopádně, nezapomínej taky na networking. Někdy ti stačí znát ty správný lidi a dostaneš se tam, kde chceš.

157 slov
1.6 minut čtení
27. 9. 2023
Alois Paleček

Když řešíš kariérní růst, tak bych doporučil zaměřit se na technické dovednosti, jako je programování nebo datová analýza. Ty jsou teď hodně v kurzu a zaměstnavatelé po nich dost touží. Na platformách jako Coursera nebo Udemy najdeš spoustu kurzů, které jsou fakt detailní a mají i praktické úkoly, což ti pomůže si to osahat.

Ale rozhodně nezapomínej na měkké dovednosti – komunikace, leadership, time management. Ty ti pomůžou se prosadit v týmu a udržet si pozici. Certifikace může mít smysl, pokud je uznávaná v oboru, ale nejdůležitější je ukázat reálné výsledky a projekty, na kterých jsi pracoval.

Zkušenosti lidí říkají, že je nejlepší mít kombinaci technických i měkkých dovedností. A nezapomeň se podívat na recenze kurzů předtím, než se do nich pustíš, abys nešel do něčeho povrchního. Snaž se vybírat kurzy, které nabízejí praktické využití a třeba i networking s lidmi z oboru.

143 slov
1.4 minut čtení
3. 7. 2023
Martina Švandová
Succeed.cz/Články/E-knihy a online kurz
Proč investovat do online kurzů: Vytváření příležitostí pro kariérní růstDůvody, proč by měl každý zvažovat tvorbu nebo účast na online kurzech, a jak tyto kurzy mohou přispět k profesnímu rozvoji.
1000 slov
10 minut čtení
27. 2. 2023
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky