Succeed.cz/Fórum/Můžu se po online kurzech lépe ucházet o práci?

Můžu se po online kurzech lépe ucházet o práci?

V poslední době jsem hodně přemýšlel o tom, jak se posunout v kariéře a zlepšit své šance na trhu práce. Slyšel jsem, že online kurzy jsou skvělou možností, jak se naučit nové dovednosti a získat certifikáty, které mohou být pro zaměstnavatele zajímavé. Mám ale pocit, že se dostávám do situace, kdy nevím, jestli mě tyto kurzy opravdu posunou dál. Vlastně mám takové obavy, jestli když absolvují nějaké kurzy, jako například programování nebo marketing, budu mít větší šanci na získání lepšího zaměstnání. Měli by mě potenciální zaměstnavatelé brát vážněji, když uvidí, že jsem investoval čas a úsilí do svého vzdělávání skrze tyto moderní metody? Co si myslíte o hodnotě online kurzů v očích firem? Může to opravdu udělat rozdíl při hledání práce nebo je to spíš jen další papír do portfolia? Také mě zajímá, jaké konkrétní kurzy byste doporučili, aby byly pro uchazeče o práci co nejvíc přínosné. Jak se dají tyto dovednosti efektivně prezentovat v životopisu nebo při pohovorech? Myslíte si, že je důležité mít vedle těchto online certifikátů také nějakou praxi nebo zkušenosti z oboru? Co všechno vlastně ovlivňuje rozhodování zaměstnavatelů a jak moc jsou relevantní tyto online kurzy oproti tradičnímu vzdělávání? Díky za vaše názory!

197 slov
2 minut čtení
1. 3. 2024
Vladimír Vojtěch

To je otázka, co se asi řeší dost často. Online kurzy ti můžou určitě pomoct, pokud se zaměříš na něco, co je aktuálně žádané jako programování nebo digitální marketing. Zaměstnavatelé většinou ocení, že ses snažil a investoval do sebe. Ale nečekej, že to bude zázrak – hodně záleží i na tom, jaké máš další zkušenosti a dovednosti. Pokud už máš nějakou praxi, tak to rozhodně hraje roli. A co se prezentace týče, tak certifikáty dej do CV a na pohovoru to můžeš zmínit jako důkaz tvého zájmu a proaktivního přístupu. Online vzdělání je fajn doplněk, ale praxe a reálné projekty jsou prostě k nezaplacení. Takže kombinuj obojí a mělo by to být dobrý krok vpřed.

115 slov
1.2 minut čtení
27. 12. 2024
Antonín Kučera

Online kurzy určitě maj svůj význam. V dnešní době, kdy se trh práce mění a firmy hledaj lidi s konkrétními dovednostmi, mít certifikát z online kurzu ti může dát náskok. Je to důkaz, že se chceš vzdělávat a umíš se adaptovat na nové věci. Zaměstnavatelé často koukaj na to, co umíš, a pokud máš navíc certifikáty z programování nebo marketingu, můžeš se lépe odlišit od ostatních uchazečů.

Ale je důležitý mít vedle těchto kurzů i nějakou praxi. Třeba i projekty, co jsi dělal sám nebo v týmu, ukážou, že umíš ty dovednosti aplikovat v reálným světě. V životopisu to dej jasně na začátek sekce dovedností a zmínku o online kurzech udělej v části o vzdělání nebo dalších aktivitách. Na pohovorech buď připravený mluvit o tom, co ses naučil a jak bys to mohl použít pro firmu.

Co se týká doporučení na kurzy, tak třeba programování (Python, JavaScript), digitální marketing nebo datová analýza jsou teď hodně v kurzu. Ale hlavně si vyber něco, co tě fakt baví. Zkušenosti a praxe jsou klíčový, ale kombinace s online kurzy ti může otevřít víc dveří. Takže určitě do toho jdi!

184 slov
1.8 minut čtení
13. 11. 2024
Milada Pospíšilová
Succeed.cz/Články/E-knihy a online kurz
Proč investovat do online kurzů: Vytváření příležitostí pro kariérní růstDůvody, proč by měl každý zvažovat tvorbu nebo účast na online kurzech, a jak tyto kurzy mohou přispět k profesnímu rozvoji.
1000 slov
10 minut čtení
27. 2. 2023
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky