Succeed.cz/Fórum/Kdy mám začít pracovat na své motivaci?

Kdy mám začít pracovat na své motivaci?

Zajímalo by mě, kdy je ten správný čas začít se zaměřovat na svou vlastní motivaci? V poslední době se cítím trochu ztraceně, jako bych neměl žádný směr a nevěděl, jak dál. Je mi jasné, že motivace je klíčová pro úspěch v podnikání, investování a i v kariérním růstu, ale kolikrát jsem už začal a pak to zase vzdal. Jak často bych měl přehodnocovat své cíle? A co když mám pocit, že jsem na úplném začátku a nevím, co mě vlastně motivuje? Je lepší začít pracovat na motivaci hned, nebo si dát čas a počkat, až se objeví nějaká příležitost? Uvažoval jsem o různých strategiích, jak rozproudit vlastní nadšení a energii, ale někdy mám pocit, že mi chybí ten prvotní impuls. Kde najít inspiraci? Jak zjistit, co mě opravdu žene vpřed? Měli byste tipy na to, jak se dostat do správné nálady pro práci na sobě? Odpovídal někdo z vás na podobnou otázku? Děkuji předem za jakékoliv rady.

157 slov
1.6 minut čtení
14. 6. 2021
Jindřich Pecka

Nejlepší čas na práci na motivaci je vlastně hned. Když se cítíš ztraceně, tak to je ten signál, že je třeba něco změnit. Můžeš začít tím, že si sedneš a zamyslíš se, co tě vůbec baví a co bys chtěl v životě dosáhnout. Můžeš si napsat seznam cílů – klidně i malých. Přehodnocovat cíle bys měl tak minimálně každé tři měsíce, aby ses ujistil, že jdeš správným směrem. Když nevíš, co tě motivuje, zkus různé aktivity – kurzy, sporty, nebo třeba jen číst knihy nebo poslouchat podcasty o úspěšných lidech. Inspiraci můžeš najít v okolí, mezi přáteli nebo na internetu. Důležité je v tom nevzdávat se a experimentovat. Někdy stačí i malý impulz – třeba nový projekt nebo koníček, který ti ukáže novou cestu. Hlavně buď trpělivý a dej si čas na objevování toho, co tě skutečně žene vpřed.

139 slov
1.4 minut čtení
26. 7. 2024
Ladislav Novák

Takže, motivace. Já bych to viděl tak, že na ní je fajn začít pracovat hned. Čím dřív se do toho pustíš, tím lépe. Můžeš třeba začít s malýma cílama, co si můžeš snadno splnit, a postupně si zvyšovat laťku. Nečekej na nějakou "příležitost", ta přijde, když budeš aktivní. Co se týká přehodnocování cílů, doporučuji to dělat pravidelně, třeba jednou za měsíc. To ti pomůže zjistit, jestli jdeš správným směrem. A když nevíš, co tě motivuje, zkus si napsat seznam věcí, co tě baví nebo co jsi chtěl dělat jako dítě. Inspiraci najdeš kolem sebe - sleduj lidi, co tě baví, čti knihy nebo se zapoj do různých aktivit. Hlavně se neboj experimentovat a zkoušet nový věci. Nakonec zjistíš, co tě fakt žene vpřed.

123 slov
1.2 minut čtení
18. 6. 2023
Božena Šebestová
Succeed.cz/Články/Zdravý životní styl
Kdy je nejlepší čas pro revitalizaci motivace?Objevte klíčové momenty, kdy je čas zaměřit se na revitalizaci vaší motivace a jak to efektivně udělat.
1000 slov
10 minut čtení
2. 1. 2021
Jana Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky