Succeed.cz/Fórum/Co mohu udělat pro zvýšení prodeje přes e-shop?

Co mohu udělat pro zvýšení prodeje přes e-shop?

Zdravím všechny, mám e-shop a poslední dobou jsem si všiml, že prodeje nejsou tak silné, jak bych si představoval. Přemýšlím, co všechno bych mohl udělat pro to, aby se mi podařilo zvýšit prodeje a přilákat více zákazníků. Zkoušel jsem už pár věcí jako úpravu webu nebo různé akce, ale pořád to není ono. Napadlo mě, že by možná pomohla lepší optimalizace pro vyhledávače, ale nejsem si jistý, jestli je to opravdu ta správná cesta. Co si myslíte o využití sociálních sítí? Mám pocit, že se tam hodně lidí pohybuje a mohlo by to přitáhnout nové zákazníky. Myslíte, že je dobrý nápad investovat do reklamy na Facebooku nebo Instagramu? A co třeba influencer marketing? Je to osvědčená metoda, nebo je to spíš risk? Také se mi zdá důležité mít kvalitní zákaznickou podporu, protože spokojenost zákazníků může hrát velkou roli v opakovaných nákupech. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Co byste doporučili udělat jako první krok k tomu, abych zlepšil prodeje? Byl bych vděčný za jakékoli tipy a rady, co funguje a co naopak ne. Díky!

174 slov
1.7 minut čtení
28. 10. 2024
Kamila Jelínková

Zkus se zaměřit na SEO a optimalizaci stránek, aby byly lépe vidět ve vyhledávačích. Lidi hodně hledají zboží online, takže když se ti podaří zlepšit pozici v Google, může to přivést nové zákazníky. Sociální sítě by určitě měly být součástí tvé strategie. Reklama na Facebooku a Instagramu má smysl, protože tam je spousta potenciálních zákazníků. Influencer marketing může být super, ale vybírej pečlivě, aby to bylo relevantní pro tvou cílovku. Kvalitní zákaznická podpora je fakt klíčová, spokojený zákazník se vrátí a doporučí tě dál. Můžeš taky zkusit e-mailové kampaně nebo nabídnout nějaké slevy pro stálé zákazníky. Zjisti, co dělají konkurenti a inspiruj se, ale nekopíruj. Držím palce!

107 slov
1.1 minut čtení
6. 11. 2024
Adam Koudelka

Zvýšení prodeje e-shopu může být fakt náročný. Zkus se zaměřit na SEO, aby tě víc lidí našlo, ale fakt to chce čas. Sociální sítě jako Facebook a Instagram jsou super, protože tam je spousta potenciálních zákazníků. Při reklamě na těchto platformách si dej pozor na cílení, aby tvoje reklamy viděli ti správní lidi. Influencer marketing taky může fungovat, ale vyber si influencery, co mají opravdový vliv a ne jen čísla. K zákaznický podpoře máš pravdu, spokojený zákazník se vrací, takže na to nezapomeň. Taky zkus nějaký věrnostní program nebo slevy pro stálé zákazníky. To může povzbudit lidi k opakovaným nákupům. Klíč je v tom zkoušet různý přístupy a sledovat, co funguje. Držím palce!

113 slov
1.1 minut čtení
21. 10. 2024
Aleš Žák
Succeed.cz/Články/Podnikání online
Optimalizace vašeho online podnikání: Jak zlepšit zákaznickou zkušenost a zvýšit konverze?Objevte efektivní strategie pro optimalizaci vašeho online podnikání, zlepšení zákaznické zkušenosti a zvýšení míry konverze. Tento článek vám přináší...
1000 slov
10 minut čtení
13. 8. 2024
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky