Succeed.cz/Fórum/Jak můžu bez nákladů zvednout prodeje v e-shopu?

Jak můžu bez nákladů zvednout prodeje v e-shopu?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jestli má někdo nějaké tipy nebo triky, jak zvýšit prodeje v mém e-shopu, aniž bych musel investovat do reklamy nebo jiných nákladných služeb. Mám několik produktů, které se mi zdají dobré, ale jaksi se to neprodává tak, jak bych chtěl. Myslím, že každá koruna se počítá a nechci přijít o peníze za marketingové kampaně, které nemusí přinést výsledky. Přemýšlel jsem o tom, jak využít sociální sítě víc efektivně – napadlo mě třeba založit Instagram profil nebo Facebook stránku a tam sdílet fotky produktů a nějaké příběhy okolo nich. Ale je to opravdu ta správná cesta? Co třeba zapojení do různých online skupin nebo fór? Mohlo by pomoci sdílet názory na své výrobky? A co osobní doporučení od přátel? Jak motivovat lidi, aby o mém e-shopu mluvili a doporučili ho dál? Dále by mě zajímalo, jestli je dobrý nápad zapojit se do různých soutěží nebo giveaway na sociálních sítích. Myslíte si, že to může zvýšit povědomí o značce? A co SEO optimalizace? Mám vůbec šanci něco udělat bez placených služeb? Každý tip je vítaný, budu rád za jakékoli rady od zkušenějších! Děkuji!

187 slov
1.9 minut čtení
5. 7. 2024
Dominik Soukup

Myslím, že máš dobré nápady. Sociální sítě jsou fakt super, Instagram a Facebook ti pomůžou dostat se k lidem. Zkus tam pravidelně postovat fotky výrobků, ať mají lidi co sledovat. Můžeš třeba sdílet příběhy, jak produkty používáš nebo přidat nějaké tipy, jak je využít.

Online skupiny a fóra jsou taky skvělý, zapoj se tam a sdílej svoje názory, ale nezapomeň na to, abys nebyl moc agresivní v propagaci. Čím víc lidí tě uvidí a pozná, tím lépe. Osobní doporučení fakt fungují, takže když můžeš, zkus motivovat přátele nebo zákazníky, aby o tobě mluvili.

Giveaway může být fajn, lidi to rádi sdílejí a tím se o tobě dozví víc lidí. A co se týče SEO? Určitě bys měl zlepšit popisy produktů a používat klíčová slova, co ti pomůžou v organickém vyhledávání. I bez placených služeb se toho dá dost udělat!

138 slov
1.4 minut čtení
30. 10. 2024
Barbora Matoušková

Když chceš zvýšit prodeje bez nákladů, tak zaměř se především na sociální sítě. Založení profilu na Instagramu nebo Facebooku je super krok, tam můžeš dělat fotky a příběhy kolem svých produktů. Lidi to zaujme a pak třeba začnou sdílet. Zapojení do různých skupin a fór je taky fajn nápad – můžeš tam nabídnout rady nebo pomoc, a když to uděláš dobře, lidi si tě zapamatují a možná se podívají na tvůj e-shop.

Osobní doporučení jsou silný, tak zkus motivovat známé, aby o tobě mluvili. Třeba nějakou slevu pro jejich kamarády nebo tak. Soutěže a giveaways můžou být zajímavý, pokud to uděláš chytře, ale pozor na kvalitu lidí, co ti přijdou. SEO je základ, takže optimalizuj popisy produktů, klíčová slova a obrázky, i bez placených služeb to jde. Hlavně buď aktivní a neboj se experimentovat! Zkus sledující zapojit do procesu, třeba anketami o nových produktech.

143 slov
1.4 minut čtení
26. 11. 2023
Dominik Vrba
Succeed.cz/Články/Podnikání online
Scaling Your Online Business: Jak efektivně rozšiřovat svůj digitální projekt bez ztráty kvality nabídky?Získejte praktické rady a strategie pro efektivní škálování vašeho online podnikání, a to vše bez ztráty kvality služeb. Naučte se, jak udržet vysoký ...
1000 slov
10 minut čtení
18. 8. 2022
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky