Co dělat, když se nemůžu donutit dokončit úkoly?
Nedávno jsem se dostal do situace, kdy jsem měl několik důležitých úkolů, které bylo potřeba dokončit, ale prostě jsem se nemohl donutit k tomu, abych je udělal. Je to jako by mi někdo vzal veškerou motivaci a energii. Snažil jsem se najít různé strategie, jak se přinutit k práci, ale nic nefungovalo. Vždycky jsem si říkal, že začnu zítra nebo pozítří, ale čas ubíhá a úkoly se hromadí. Zkrátka mám pocit, že tohle je nějaký začarovaný kruh. Nevíte, co by mi mohlo pomoct? Jak se dostat zpět do toho pracovního módu? Zkoušel jsem si stanovit malé cíle a odměny za jejich splnění, ale většinou mě to jenom ještě víc demotivuje. Přemýšlím, jestli to není spíš o nějaké psychické bariéře nebo strachu z toho neúspěchu. Jak si vůbec nastavit myšlení tak, abych byl produktivní, když mám na stole tolik práce? Možná mám nějaký problém s time managementem nebo s prioritizací úkolů. Také slyším o různých metodách jako Pomodoro nebo GTD a chtěl bych vědět, jestli to někomu opravdu pomohlo. Co vyzkoušet? Taky máte někdy takové dny, kdy se prostě nemůžete pohnout z místa? Jak se s tím vypořádat? Děkuji za každou radu!