Co by měl mít mentor, abych se od něj mohl něco naučit?
Když přemýšlím nad tím, co vlastně potřebuju od mentora, tak mi jasně dochází, že to není jen o jeho zkušenostech nebo odbornosti. Mám pocit, že důležitým faktorem je určitě jeho schopnost komunikace a otevřenosti. Jak může člověk něco předat, když neumí správně sdělit své myšlenky? Myslím, že mentor by měl být někdo, kdo umí naslouchat a tím pádem i reagovat na moje potřeby. Co když mám nějaké specifické otázky nebo problémy? Musí mít také trpělivost a chuť se mnou pracovat na mých slabinách. Je skvělé mít vedle sebe někoho, kdo má za sebou úspěchy, ale co když se mi nedaří? Bude schopen mě povzbudit a motivovat? To je pro mě klíčové. Jaké další vlastnosti by měl mít? Zajímalo by mě také, jak moc je důležitá jeho schopnost inspirovat. Co myslíte? Je dobré mít mentora, který se s vámi podělí o své příběhy a zkušenosti, nebo je lepší, když vám dá prostor k vlastnímu objevování? A co třeba jeho přístup k novým technologiím a trendům v podnikání? Jak moc je důležité sledovat trendy a přizpůsobovat se jim? Měli by být mentoři neustále ve spojení s aktuálními děními v oboru, nebo stačí, když mají pevný základ znalostí? A co takové věci jako empatie a schopnost porozumět mým emocím během těžkých rozhodnutí? To všechno se mi honí hlavou, když uvažuji o tom, koho si vlastně vybrat za svého mentora.