Je těžké najít dobrého mentora pro podnikání?
Mám pocit, že dnešní svět podnikání je hrozně komplikovaný a já se snažím rozjet svůj vlastní projekt. Přemýšlím o tom, jak moc je důležité mít dobrého mentora, který by mě mohl nasměrovat, pomoci mi s rozhodnutími a třeba i sdílet cenné zkušenosti. Jenže teď nevím, jak takového mentora vlastně najít. Je to úplně normální, že se to zdá jako výzva? Slyšel jsem, že někteří lidé mají štěstí a najdou skvělého mentora hned na začátku své kariéry, zatímco jiní se snaží roky a stále nic. Jaké jsou vaše zkušenosti? Myslíte si, že je dobrého mentora těžké najít? Mají vůbec mentoři čas na nováčky, nebo se spíš věnují těm pokročilejším? A co když mě mentor zklame nebo nebude mít pro mě správné rady? Jak vlastně poznat, že je ten mentor skutečně dobrý a že má co nabídnout? Měli byste nějaké tipy na to, kde takové mentory hledat? Zajímalo by mě, jestli jste někdy využili nějaké platformy nebo komunity pro podnikatele, které vás nasměrovaly na užitečné kontakty. Také bych rád věděl, jestli existují nějaká specifická kritéria, podle kterých si vybírat mentorství. Děkuji za vaše názory a rady!