Succeed.cz/Fórum/Co bych měl mít připraveného před schůzkou s mentorem?

Co bych měl mít připraveného před schůzkou s mentorem?

V poslední době hodně přemýšlím o tom, jak důležitá je příprava na schůzku s mentorem. Mám možnost setkat se s někým, kdo má dlouholeté zkušenosti v oboru, a nechci nic podcenit. Jaké konkrétní materiály nebo informace bych měl mít po ruce? Myslím si, že by bylo dobré mít jasně definované cíle, které chci s mentorem probrat. Ale co kdybych měl také připravené otázky? Jaké otázky by mohly být pro mě nejvíc přínosné? Zajímalo by mě, jestli byste doporučili mít připravený i nějaký vlastní projekt, který bych mohl s mentorem rozebrat, nebo je lepší soustředit se na obecnější témata? Mělo by být něco specifického, co by mělo být součástí přípravy? Napadá mě také, jestli je dobré provést nějaký předběžný výzkum o mentorovi, abych mohl efektivněji využít jeho zkušenosti. Jak moc je důležité znát jeho background a pracovní styl? A co dalšího bych měl zvážit? Myslíte si, že je dobré mít sebou i nějaké psací potřeby nebo třeba laptop na poznámky? Jsem si vědom toho, že schůzka s mentorem může být rozhodující moment pro mou kariéru a nechci nic nechat náhodě. Takže jaké tipy a triky máte pro přípravu na takovou důležitou schůzku?

191 slov
1.9 minut čtení
18. 1. 2025
Miroslava Háchová

Jo, mít dobrou přípravu na schůzku s mentorem je fakt důležitý. Určitě si dej dohromady svoje cíle, co chceš probrat a co bys chtěl od mentorství získat. Mít připravené otázky je super nápad; můžeš se ptát na jeho zkušenosti, jak řešil nějaké situace v kariéře nebo jaké má rady pro začínající profesionály.

Když máš nějakej vlastní projekt, co bys chtěl probrat, tak to může být dobrý. Mentora to taky víc zaujme, když vidí, že se snažíš a máš konkrétní věci na srdci.

Nezapomeň si udělat výzkum o mentorovi. Zjisti si, kde pracoval, co dělá teď a jestli má nějaký specializace. Budeš pak moct lépe navázat kontakt a přizpůsobit otázky jeho zkušenostem.

Jasně, vezmi si nějaký blok a tužku nebo laptop na poznámky. Budeš si chtít zapsat důležitý myšlenky nebo rady, který ti dá. Všechny tyhle věci ti fakt pomůžou udělat dobrý dojem a využít tu schůzku naplno.

146 slov
1.5 minut čtení
26. 12. 2024
Milada Zajícová

Před schůzkou s mentorem je fajn mít pár věcí připravených. Určitě si ujasni, co od něj chceš, jaké jsou tvoje cíle. Měj připravené konkrétní otázky, třeba ohledně kariérního postupu, nebo jak překonávat překážky v oboru. Vlastní projekt může být super, ale pokud nemáš nic hotového, zaměř se na obecnější témata jako trendy v oboru nebo tipy na networking.

Je dobrý udělat si pár poznámek o mentorech, víc se o něm dozvědět - jeho zkušenosti a styl práce ti můžou pomoct lépe formulovat dotazy a navázat kontakt. A rozhodně si vezmi něco na psaní, ať si můžeš zapisovat důležitý myšlenky nebo rady. Laptop je fajn, ale stačí i blok a tužka. Hlavně se neboj být otevřený a sdílet svoje myšlenky. Příprava ti určitě pomůže maximálně využít čas s mentorem.

128 slov
1.3 minut čtení
4. 1. 2025
Jiří Dvořák
Succeed.cz/Články/Mentorství
Jak efektivně spolupracovat se svým mentorem?Objevte osvědčené rady a postupy pro efektivní spolupráci s vaším mentorem, které vám pomohou navázat plodný vztah a maximalizovat přínos mentorství.
1000 slov
10 minut čtení
16. 1. 2024
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky