Co bych měl mít připraveného před schůzkou s mentorem?
V poslední době hodně přemýšlím o tom, jak důležitá je příprava na schůzku s mentorem. Mám možnost setkat se s někým, kdo má dlouholeté zkušenosti v oboru, a nechci nic podcenit. Jaké konkrétní materiály nebo informace bych měl mít po ruce? Myslím si, že by bylo dobré mít jasně definované cíle, které chci s mentorem probrat. Ale co kdybych měl také připravené otázky? Jaké otázky by mohly být pro mě nejvíc přínosné? Zajímalo by mě, jestli byste doporučili mít připravený i nějaký vlastní projekt, který bych mohl s mentorem rozebrat, nebo je lepší soustředit se na obecnější témata? Mělo by být něco specifického, co by mělo být součástí přípravy? Napadá mě také, jestli je dobré provést nějaký předběžný výzkum o mentorovi, abych mohl efektivněji využít jeho zkušenosti. Jak moc je důležité znát jeho background a pracovní styl? A co dalšího bych měl zvážit? Myslíte si, že je dobré mít sebou i nějaké psací potřeby nebo třeba laptop na poznámky? Jsem si vědom toho, že schůzka s mentorem může být rozhodující moment pro mou kariéru a nechci nic nechat náhodě. Takže jaké tipy a triky máte pro přípravu na takovou důležitou schůzku?