Jak začít konverzaci s cizím člověkem na Instagramu?
Když přemýšlím o tom, co říct, když posílám zprávu někomu cizímu na Instagramu, mám vždycky pocit, že je to tak trochu jako pokus o námluvy. Jaký tón zvolit? Mám se snažit být vtipný, nebo raději vážný? Co když se jim moje zpráva nebude líbit? Zkouším vymyslet něco originálního, ale pak se zase bojím, aby to nevypadalo trapně. Jak začít takovou konverzaci? Je lepší se představit a říct pár slov o sobě, nebo rovnou přejít k tomu, proč vlastně píšu? A co když ten člověk vůbec neodpoví? Je normální poslat následnou zprávu, nebo to považují za obtěžování? Taky mě zajímá, jestli je dobré zmínit něco konkrétního z jejich profilu, abych ukázal zájem, nebo to může vypadat jako stalkování? Jak dlouho by měla moje zpráva být? Měly by tam být nějaké otázky, aby bylo jasné, že mám zájem o odpověď? No a co když se ta konverzace rozjede a já nevím, co říct dál? Je normální zeptat se na jejich názory na podnikání nebo investování, když právě do toho oboru chci proniknout? Nebo je lepší držet se lehčích témat jako volný čas a zájmy? Co si vlastně cizí lidé myslí o těchto zprávách na sociálních sítích? Jak vůbec oslovit někoho, koho neznám a udělat první krok bez toho, abych vypadal jako idiot?