Succeed.cz/Fórum/Jak začít konverzaci s cizím člověkem na Instagramu?

Jak začít konverzaci s cizím člověkem na Instagramu?

Když přemýšlím o tom, co říct, když posílám zprávu někomu cizímu na Instagramu, mám vždycky pocit, že je to tak trochu jako pokus o námluvy. Jaký tón zvolit? Mám se snažit být vtipný, nebo raději vážný? Co když se jim moje zpráva nebude líbit? Zkouším vymyslet něco originálního, ale pak se zase bojím, aby to nevypadalo trapně. Jak začít takovou konverzaci? Je lepší se představit a říct pár slov o sobě, nebo rovnou přejít k tomu, proč vlastně píšu? A co když ten člověk vůbec neodpoví? Je normální poslat následnou zprávu, nebo to považují za obtěžování? Taky mě zajímá, jestli je dobré zmínit něco konkrétního z jejich profilu, abych ukázal zájem, nebo to může vypadat jako stalkování? Jak dlouho by měla moje zpráva být? Měly by tam být nějaké otázky, aby bylo jasné, že mám zájem o odpověď? No a co když se ta konverzace rozjede a já nevím, co říct dál? Je normální zeptat se na jejich názory na podnikání nebo investování, když právě do toho oboru chci proniknout? Nebo je lepší držet se lehčích témat jako volný čas a zájmy? Co si vlastně cizí lidé myslí o těchto zprávách na sociálních sítích? Jak vůbec oslovit někoho, koho neznám a udělat první krok bez toho, abych vypadal jako idiot?

210 slov
2.1 minut čtení
22. 8. 2022
Barbora Janková

Hele, když chceš začít konverzaci na Instagramu, tak to chceš udělat přirozeně. Místo toho, abys posílal nějakou super vtipnou zprávu, zkus něco jednoduchýho. Můžeš třeba říct, co tě na jejich profilu zaujalo – jestli mají zajímavý fotky nebo posty. To ukáže, že jsi fakt zájemce a ne jen nějakej stalker.

Zmiň něco ohledně jejich zájmů nebo koníčků – to je fajn start. Hlavně se moc nezabývej tím, co když neodpoví. To se stává a je to normální. Když se ti to nepovede napoprvé, tak příště to můžeš zkusit znovu, ale bez nějakýho nátlaku.

Jestli chceš pokecat o byznysu nebo investování, můžeš to zavést později, až si trochu pokecáte o těch lehčích tématech. Nezapomeň ale na otázky, abys je motivoval k odpovědi. A když se konverzace rozjede, buď prostě sám sebou a ptej se na věci, který tě zajímají.

A co se týče délky zprávy – radši kratší a výstižnější než dlouhý dávky textu. Prostě v klidu a uvidíš, jak to půjde.

160 slov
1.6 minut čtení
5. 12. 2024
Stanislav Kopal

Takže, když chceš začít konverzaci na Instagramu, nejlepší je být přirozený. Zkus se podívat na jejich profil a najít něco, co tě zaujalo – třeba fotka, kterou sdíleli, nebo něco, co napsali v popisku. Můžeš začít tím, že jim dáš kompliment na jejich zájem nebo fotku. Třeba: "Sluší ti to na té poslední fotce s tím koncertem, jaké to bylo?" To je dobrý způsob, jak navázat konverzaci bez toho, abys vypadal jako stalker.

Pokud jde o tón, buď v pohodě a neber to moc vážně. Klidně zapoj trochu humoru, ale ne nutně. Většina lidí ocení přátelský přístup. A neboj se zeptat na jejich názory na věci, co tě zajímají – ale spíš lehčí témata, dokud se neznáte.

Odpověď nemusí být dlouhá, ale mělo by tam být něco, co usnadní jejich reakci. Například otázka na konci zprávy je super. Když neodpoví, tak to ber jako normální část online komunikace – nikdo nemá čas na všechno. Následnou zprávu bych nedoporučoval hned posílat, spíš počkej pár dní.

Pokud se konverzace rozjede a ty nevíš, co říct dál – klidně se ptej nebo sdílej něco o sobě. Je normální se bavit o zájmech nebo pracovních věcech až později. Hlavně buď sám sebou a užij si to! Každý má své obavy z prvních zpráv, ale většinou se lidé rádi baví.

214 slov
2.1 minut čtení
18. 3. 2024
Kamila Pechová
Succeed.cz/Články/Networking a vztahy
Digitální networking: Jak využít online platformy k prohloubení vztahůObjevte, jak efektivně využít digitální nástroje a sociální média k budování profesních sítí a prohloubení vztahů v moderním podnikání.
1000 slov
10 minut čtení
8. 4. 2022
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky