Jak začít s networkingem v cizí zemi?
Přemýšlím o tom, jak na to, když chci začít budovat svůj profesní a osobní network v úplně nové zemi. Mám na mysli, jak se dostat k lidem, kteří by mohli být pro mě užiteční, ale vůbec nevím, kde začít. Když jsem se přestěhoval do ciziny, zjistil jsem, že místní kultura a způsoby navazování kontaktů jsou úplně jiné než doma. Jaké jsou tedy ty nejlepší tipy pro networking v cizí zemi? Mám se snažit najít nějaké místní akce, jako jsou konference nebo workshopy? Nebo je lepší začít online a hledat skupiny na sociálních sítích? Mám pocit, že je důležité si najít mentora nebo někoho zkušenějšího, kdo mi může poradit. Jak se ale takového člověka dá najít? Vím, že je dobré být otevřený a přátelský, ale co když jsem stydlivý a nevím, jak začít konverzaci? Jaké otázky bych měl pokládat, abych ze sebe udělal zajímavého kandidáta pro networking? A co třeba jazyková bariéra? Myslíte si, že by to mohlo být překážkou nebo se dá nějak překonat? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy, protože chci opravdu uspět v této nové etapě svého života. Jak tedy efektivně začít s networkingem v cizí zemi?