Succeed.cz/Fórum/Kde hledat příležitosti pro práci v zahraničí?

Kde hledat příležitosti pro práci v zahraničí?

Zdravím všechny, kdo se snažíte najít nové pracovní příležitosti za hranicemi naší země. Ráda bych se zeptala, kde vlastně začít hledat práci v zahraničí? Je nějaký konkrétní web, který je nejlepší pro hledání nabídek? Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na vyhledávání nejen běžných pracovních míst, ale třeba i na stáž, dobrovolnické programy nebo něco podobného. Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto procesem? Pomohlo vám něco konkrétního, třeba sociální sítě nebo profesní portály? Když si představím tu obrovskou konkurenci, tak jsem trochu nervózní, a tak bych chtěla znát vaše názory na to, jak se nejlépe ucházet o pozice v cizích zemích. Je lepší mít už předem víc kontaktů nebo si je navazovat až po příjezdu? A co cesta přes agentury – má to smysl nebo je lepší hledat na vlastní pěst? Děkuji za jakékoli rady a tipy, které mi mohou pomoci na mé cestě za prací v zahraničí!

149 slov
1.5 minut čtení
5. 12. 2024
Dominik Kubík

Hledání práce v zahraničí může být fakt náročný, ale mám pár tipů. První věc, co udělej, je prozkoumat weby jako LinkedIn, Indeed nebo Glassdoor. Tyhle portály mají spoustu nabídek a často i stážových programů. Pak jsou tu i specializované stránky jako GoAbroad nebo Workaway, kde najdeš dobrovolnické možnosti nebo krátkodobé práce.

Sociální sítě jsou taky fajn. Připoj se do skupin na Facebooku zaměřených na práci v zahraničí a sleduj profily firem, které by tě zajímaly. Networking je důležitý, takže pokud máš známé v cizině, neváhej je oslovit.

Co se týče agentur, tak to záleží na tvé situaci. Někdy ti agentura může pomoct s vízem a dokumenty, což může usnadnit celý proces. Ale hledat samostatně je rozhodně také možnost a můžeš tak objevit nabídky, které nejsou zaregistrované u agentur.

A co se týče konkurence – snaž se být originální v životopisu a motivačním dopise, vyzdvihni své silné stránky a zkušenosti. Hodně štěstí!

150 slov
1.5 minut čtení
29. 12. 2024
Denisa Hrdá

Hledání práce v zahraničí může být fakt oříšek, ale pár tipů mám. Zkus třeba portály jako LinkedIn, Indeed nebo Glassdoor. Tyhle weby mají spoustu nabídek a můžeš tam taky najít stáže nebo dobrovolnické projekty. Pak je dobrý kouknout na specializovaný weby podle oboru – třeba pro IT je to Stack Overflow Jobs. Co se týče kontaktů, určitě je fajn mít předem aspoň nějaké spojení. Můžeš začít na sociálních sítích, jako je LinkedIn, nebo se připojit k různým skupinám a fórem. Když se dostaneš do komunity, můžeš dostat tipy na místa, kde se dobře hledá. Agentury můžou fungovat, ale ne vždycky. Záleží na tom, co hledáš a jak moc jsi ochotná zaplatit. Někdy je lepší si hledat samostatně, zvlášť pokud víš, co chceš. Na závěr, nevzdávej to! Konkurence sice je, ale když si dáš dobrou přihlášku a ukážeš, co umíš, tak šance jsou. Držím palce!

142 slov
1.4 minut čtení
11. 10. 2024
Lukáš Tomeš
Succeed.cz/Články/Networking a vztahy
Networking v cizích zemích: Kde a jak hledat nové příležitostiObjevte, jak efektivně navazovat kontakty během pracovních cest nebo stěhování do zahraničí, a naučte se překonávat kulturní rozdíly pro úspěšný netwo...
1000 slov
10 minut čtení
2. 6. 2023
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky