Succeed.cz/Fórum/Jak najít správné kontakty na networking?

Jak najít správné kontakty na networking?

V dnešní digitální době, kdy je propojení s lidmi snadnější než kdy jindy, se zdá, že networking je klíčovým prvkem pro úspěch v podnikání i kariéře. Ale jak vlastně najít ty správné kontakty? Mám pocit, že mám skvělé nápady a potenciál, ale nevím, kde začít hledat lidi, kteří by mi mohli pomoct rozšířit moje obzory a dovednosti. Je to o tom být aktivní na sociálních sítích nebo spíš navštěvovat různé akce a konference? Jaké jsou nejlepší platformy pro networking? Co třeba LinkedIn – je to opravdu efektivní nástroj nebo spíš přeplněná síť bez skutečné hodnoty? A co osobní setkání? Jak se připravit na takové akce, abych nezůstal stát jen na okraji? Občas se cítím ztracený v moři možností a nevím, jak oslovit lidi, kteří by mě mohli posunout dál. Jaké jsou vaše tipy na to, jak nalézt kvalitní kontakty? Máte nějaké osvědčené strategie nebo konkrétní příklady z praxe? Budu rád za každý podnět, protože chci využít všechny možnosti, které mi moderní podnikání nabízí.

163 slov
1.6 minut čtení
29. 7. 2024
Andrea Pavlíková

Takže, jak na to s networkingem? Hlavně buď aktivní na sociálních sítích, jako je LinkedIn. Je pravda, že tam můžeš narazit na spoustu lidí, kteří jen tak flákají profil, ale když se ponoříš do skupin a diskuzí, můžeš najít fakt zajímavé kontakty. Důležitý je i obsah, co sdílíš, a jak reaguješ na ostatní.

Osobní setkání? Určitě! Konference a workshopy jsou skvělý způsob, jak potkat lidi z oboru. Nezapomeň si připravit nějaký krátký pitch o sobě a co hledáš. Měj otevřenou hlavu a neboj se zeptat na rady nebo zkušenosti.

Ať už jdeš na akci nebo online, snaž se oslovit lidi přímo – většinou jsou rádi, že můžou pomoct. Když budeš mít nějaké konkrétní otázky nebo projekty, které bys chtěl probrat, to vždycky zaujme víc než jen nudná konverzace.

Takže v kostce: LinkedIn, akce v oboru a buď aktivní! A hlavně – užívej si to.

144 slov
1.4 minut čtení
9. 9. 2024
Josef Eliáš

Když hledáš správné kontakty na networking, tak je dobré začít se zaměřením na to, co tě konkrétně zajímá. Sociální sítě jako LinkedIn můžou být super, ale je fakt, že tam může být spousta lidí, co jen spamují. Zkus oslovit lidi ve svém oboru nebo ty, co dělají něco podobného jako ty – můžeš třeba sledovat jejich příspěvky a zapojit se do diskuze.

Osobní akce jako konference nebo meetupy jsou skvělý, protože tam potkáš lidi tváří v tvář. Před akcí si připrav pár otázek nebo témat, o kterých bys chtěl mluvit. Pokud se ti někdo zalíbí, zkus si s ním vyměnit kontakty a pak mu napiš třeba na LinkedIn. Nenech se odradit, když tě někdo odmítne nebo neodpoví. Je to normální a součást procesu.

Hlavně buď aktivní, ale ne moc agresivní. Když někoho oslovíš, snaž se nabídnout něco hodnotného – třeba sdílet nějaký zajímavý článek nebo tipy ze svého oboru. Networking je hodně o vztazích a vzájemné pomoci, takže buď otevřený a snaž se budovat autentické spojení.

164 slov
1.6 minut čtení
2. 9. 2024
Ondřej Karásek
Succeed.cz/Články/Networking a vztahy
Psychologie úspěšného networkingu: Jak budovat vztahy s cílemObjevte tajemství úspěšného networkingu a naučte se, jak budovat vztahy, které vedou k profesnímu úspěchu. Psychologické aspekty efektivního networkin...
1000 slov
10 minut čtení
26. 3. 2024
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky