Succeed.cz/Fórum/Co říct, když poprvé potkám někoho na akci?

Co říct, když poprvé potkám někoho na akci?

Když jsem na různých akcích, jako jsou networkingové večery nebo konference, vždycky se setkávám s tím, že je těžké navázat první kontakt. Jak byste se měli chovat, když poprvé potkáte někoho nového? Jak začít konverzaci bez toho, abyste působili trapně nebo nepřirozeně? Někdy jsem nervózní a nevím, co říct. Mám se zeptat na to, co dělají za práci? Nebo by bylo lepší otevřít nějaké obecné téma, jako třeba počasí nebo aktuální trendy v podnikání? Je důležité být originální nebo stačí říct něco jednoduchého? Co když se mi nedaří najít společné téma a konverzace uvázne? Jaký máte tip na to, jak prolomit ledy a rozproudit diskuzi? A co třeba humor? Kdy je dobré použít vtip a kdy se raději držet vážnějšího tónu? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a rady, jak se úspěšně představit a navázat plodnou diskuzi s novými lidmi v profesionálním prostředí.

142 slov
1.4 minut čtení
13. 4. 2024
Zuzana Vávrová

Když potkáš někoho poprvé na akci, tak je nejlepší začít s něčím jednoduchým. Klidně se zeptej, co si myslí o akci nebo jak se dostali na tohle místo. Když začneš s nějakýma obecnýma tématama jako počasí, tak to většinou pomůže prolomit ledy. Víc než konkrétní otázky ohledně práce, zkuste zjistit, co mají rádi nebo jaký mají zájmy. A jestli se konverzace začne vytrácet, můžeš prostě říct něco vtipného nebo zmínit nějakou aktuální událost, která je relevantní. Humor je fajn, ale pozor na to, kdy ho použít – musíš poznat situaci a jestli je druhá osoba naladěná na vtipy. Měj na paměti, že i když to může být nervózní, většina lidí je taky ráda, že si s někým povídají. Takže buď přirozený a uvidíš, že to půjde samo.

127 slov
1.3 minut čtení
21. 10. 2024
Alena Kučerová

Když potkáš někoho poprvé, tak je fajn začít s něčím jednoduchým a přirozeným. Můžeš třeba říct něco jako: "Ahoj, co tě přivedlo sem?" nebo "Jak se ti líbí akce?" To většinou rozproudí konverzaci. Zeptej se na jejich práci, ale snaž se to udělat nenásilně, třeba: "Co děláš za práci?" nebo "Jaká je tvoje specializace?" Pokud to trošku uvázne, tak můžeš zmínit aktuální trendy v oboru nebo se zeptat na názor na něco zajímavého, co se děje v jejich oblasti. Humor může být super, ale buď opatrný – ne každý je na vtipy, zvlášť když se ještě neznáte. Když vidíš, že to moc nefunguje, zkus změnit téma nebo se podívat kolem sebe a najít něco, o čem byste mohli mluvit. Hlavně buď sám sebou a snaž se být uvolněný. To zní blbě, ale fakt to funguje.

135 slov
1.4 minut čtení
14. 1. 2025
Stanislav Brabec
Succeed.cz/Články/Networking a vztahy
Psychologie úspěšného networkingu: Jak budovat vztahy s cílemObjevte tajemství úspěšného networkingu a naučte se, jak budovat vztahy, které vedou k profesnímu úspěchu. Psychologické aspekty efektivního networkin...
1000 slov
10 minut čtení
26. 3. 2024
David Horák
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky