Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když se mi nedaří v podnikání?

Co dělat, když se mi nedaří v podnikání?

Mám pocit, že se mi v podnikání nedaří, a chci se zeptat, co s tím můžu dělat. Vydal jsem se na cestu jako podnikatel a měl jsem velké plány, ale teď mám pocit, že všechno jde špatně. První měsíce to vypadalo slibně, ale pak přišly problémy. Zákazníci nepřicházejí, tržby klesají a já nevím, kde hledat pomoc. Zkoušel jsem různé marketingové strategie a investoval do reklamy, ale nic z toho nefunguje tak, jak bych si představoval. Mám také strach o své finance, protože náklady se stále zvyšují a já si nejsem jistý, jak to zvládnout. Ztrácím motivaci a nevím, jestli mám pokračovat. Myslíte si, že by mělo smysl obrátit se na odborníka na podnikání nebo si nechat udělat nějakou analýzu? Co byste doporučili udělat jako první krok? Hledám tipy na to, jak znovu nastartovat svůj byznys a dostat se zpátky na správnou cestu. Máte nějaké rady pro někoho, kdo se necítí v podnikání jistě? Jaké jsou nejlepší praktiky nebo metody, které by mohly pomoci zlepšit situaci? Jsem otevřený všem návrhům a rád bych slyšel názory ostatních podnikatelů, kteří prošli podobnými obtížemi.

180 slov
1.8 minut čtení
2. 1. 2023
Žaneta Fučíková

Tak to v podnikání bývá, že někdy se to prostě nedaří. Zkus popřemýšlet nad tím, co konkrétně nefunguje. Možná je problém s cílovou skupinou nebo s nabídkou, co děláš. Pokud jsi zkoušel různé marketingové strategie a pořád nic, tak můžeš zkusit udělat průzkum mezi svými současnými zákazníky, co by chtěli, nebo proč si Tě nevybrali.

Odborník na podnikání by mohl být dobrý nápad, pokud se cítíš ztracený. Může Ti pomoct udělat analýzu a zhodnotit situaci objektivně. Zkus se taky zaměřit na cash flow – jestli máš pod kontrolou náklady a příjmy. Občas stačí drobná změna v přístupu nebo nabídce a může to celé otočit.

A hlavně, nesmíš ztrácet motivaci! Zkus si najít podporu třeba v komunitách podnikatelů, kde si můžete vzájemně poradit a povzbudit se. Každý podnikatel má své pády, tak nejsi sám.

132 slov
1.3 minut čtení
22. 11. 2022
Zuzana Vorlová

Když se ti nedaří, je dobrý udělat krok zpět a podívat se na to, co děláš. Zkus zjistit, proč zákazníci nepřicházejí – máš jasné marketingové cíle? Možná zkusit změnit strategii, zaměřit se víc na cílovou skupinu, nebo udělat nějaký průzkum trhu. Co třeba poptávka po tvých produktech/službách? Podívej se na konkurenci, co dělají jinak.

Finančně to může být těžké, když náklady rostou. Zkus si udělat rozpočet a jasně si říct, kde můžeš ušetřit. Odborník na podnikání by mohl být dobrý nápad, ale zkus si nejdřív sám udělat analýzu – co funguje a co ne.

Motivaci ztrácíš, to chápu, ale přemýšlej o tom, proč jsi začal. Možná se zkusit spojit s dalšími podnikateli a vyměnit si zkušenosti. Síťování může otevřít nové možnosti. A hlavně – nevzdávej to hned na začátku, podnikání většinou není procházka růžovým sadem.

135 slov
1.4 minut čtení
7. 3. 2022
Kamila Pokorná
Succeed.cz/Články/Zkušenosti z neúspěchů
Přijetí chyby: Jak se vypořádat s osobními a profesními neúspěchy a jít dálČlánek poskytuje praktické tipy a triky, jak se vyrovnat s chybami a neúspěchy v osobním i profesním životě. Naučte se, jak povznést svou emocionální ...
1000 slov
10 minut čtení
30. 8. 2020
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky