Succeed.cz/Fórum/Jak na mindfulness techniky, co mi pomůžou v práci?

Jak na mindfulness techniky, co mi pomůžou v práci?

Zajímalo by mě, jaké mindfulness techniky byste doporučili pro zlepšení soustředění a produktivity v práci. Pracuji v dynamickém prostředí, kde je stres často na denním pořádku, a cítím, že mi chybí schopnost se plně soustředit na úkoly. Rád bych se naučil nějakým jednoduchým metodám, které bych mohl snadno začlenit do svého pracovního dne. Co třeba krátké meditace nebo dechová cvičení během pracovní doby? Jak dlouho trvá, než si člověk na tyto techniky zvykne a začne pociťovat jejich pozitivní účinky? A co si myslíte o používání aplikací pro mindfulness? Máte nějaké tipy na konkrétní cvičení, která by mohla být užitečná pro udržení klidu a lepšího zvládání pracovního stresu? Hledám inspiraci a rady od těch, kdo už mají s těmito technikami zkušenosti. Děkuji!

121 slov
1.2 minut čtení
24. 3. 2021
Filip Řezník

Nejdřív, super, že se zajímáš o mindfulness. Mám pár tipů, co ti můžou pomoct. Zkus třeba 5 minutovou meditaci, stačí si sednout do klidu a soustředit se na dech. To můžeš dělat mezi schůzkama nebo po obědě. Dechová cvičení jsou také skvělé – zkus nádech na 4 počty, zadržet na 4 a výdech na 6. Je to fakt rychlé a pomůže ti to zklidnit hlavu.

Když mluvíš o aplikacích, tak bych doporučil třeba Headspace nebo Calm, mají krátké cvičení zaměřený na pracovní stres a soustředění. Zjistíš, že i pár minut denně může udělat divy.

Na to, jak dlouho trvá zvyknout si – každý je jiný, ale většinou po pár týdnech pravidelného cvičení začneš pociťovat rozdíly. Klíč je v tom být konzistentní. Tak hodně štěstí!

123 slov
1.2 minut čtení
15. 3. 2023
Jakub Kovařík

Nějaké tipy na mindfulness? Jasně! Zkus krátké meditace, třeba 5-10 minut během pauzy. Sedni si, zavři oči a soustřeď se na dech. Klidně zkus i dechová cvičení – nádech na 4, zadrž na 4, výdech na 6. Pomáhá to uklidnit mysl. Na začátku ti to možná přijde divný, ale po pár týdnech bys měl cítit rozdíl v soustředění.

Myslím, že aplikace jako Headspace nebo Calm jsou super, mají různý programy podle potřeb. A co se týče zvyku, tak to chce čas – tak měsíc bys měl začít cítit benefity.

Další tip? Udělej si každou hodinu chvilku na pohyb nebo protahování – to ti uvolní napětí a osvěží hlavu. Takže klidně si zkus udělat takovej mini rituál v práci a uvidíš, že ti to pomůže s tím stresem.

127 slov
1.3 minut čtení
15. 12. 2022
Ivana Jarošová
Succeed.cz/Články/Rovnováha work-life
Jak jednoduché techniky mindfulness mohou zlepšit vaši pracovní výkonnostObjevte, jak vám mindfulness může pomoci být produktivnější, soustředěnější a duševně zdravější v pracovním prostředí. Čtěte dál a zjistěte jednoduché...
1000 slov
10 minut čtení
5. 2. 2021
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky