Succeed.cz/Fórum/Co dělat, když mi chybí kolegové a jejich podpora?

Co dělat, když mi chybí kolegové a jejich podpora?

Pracuji na volné noze už nějakou dobu a musím říct, že poslední dobou mi opravdu chybí moje bývalé kolegy, se kterými jsem dříve pracoval. V kanceláři jsme byli jako rodina, podporovali jsme se navzájem, sdíleli jsme nápady a řešili pracovní problémy společně. Teď, když jsem sám, mám pocit, že je to mnohem těžší. Často procházím těžkými chvílemi, kdy se cítím bezradně a nemám s kým probrat svoje myšlenky nebo obavy ohledně projektů. Napadlo mě, jestli by stálo za to se pokusit o nějakou formu online komunity nebo skupiny profesionálů v mém oboru, ale nejsem si jistý, jak začít a jestli to vůbec pomůže. Zajímalo by mě, jestli máte někdo podobnou zkušenost? Jak jste se vyrovnali s tímto pocitem osamělosti? Existují nějaké tipy na to, jak si najít nové kolegy nebo podporu v oboru? Co třeba networkingové akce nebo online platformy? A co se týče budování nových vztahů – jak navázat kontakt s lidmi, kteří by mohli být nápomocní? Hledám praktické rady a tipy od těch, kteří byli v podobné situaci. Děkuji!

171 slov
1.7 minut čtení
21. 1. 2023
Markéta Fojtíková

Není to snadný, co? Já jsem na tom podobně. Práce na volné noze má svoje výhody, ale ta osamělost je fakt problém. Zkus si najít nějakou online komunitu, třeba na Facebooku nebo LinkedInu. Můžeš se zapojit do diskuzí, nebo tam najít lidi z tvého oboru. Networkingové akce jsou taky super, pokud se nebojíš vyrazit mezi lidi. Zkus se podívat na místní meetupy nebo konference, i když jsou online, tak to může být skvělá příležitost potkat někoho nového. A co se týče vztahů, klidně oslov lidi přímo! Napiš jim zprávu, že chceš probrat nějaký téma, nebo se prostě jen zeptat na radu. Většina lidí ráda pomůže a tím si buduješ nové kontakty. To je důležitý v tomhle byznysu.

117 slov
1.2 minut čtení
13. 4. 2022
Milena Koutná

To, co popisuješ, je fakt běžný. Mnoho lidí, co pracují na volné noze, se cítí osamělí a chybí jim ta týmová podpora. Mám zkušenost, že fakt pomůže se zapojit do různých online skupin nebo fór ve svém oboru. Propaguj se na LinkedInu, najdi si tam profesionální skupiny, kde se lidi sdílí a radí si. Taky bych doporučil účastnit se networkingových akcí nebo webinářů. I když je to online, potkáš tam nové lidi, kteří můžou mít podobné problémy. Co se týče budování vztahů, klidně začni komentovat příspěvky ostatních nebo posílej zprávy lidem, kteří tě zaujmou. Většina lidí ocení, když někdo projeví zájem a chtějí si popovídat. Zkus to a uvidíš, že nejsi sám!

112 slov
1.1 minut čtení
26. 10. 2022
Tereza Prchalová
Succeed.cz/Články/Možnosti práce z domu
Jak udržet pracovní rutinu bez kancelářských kolegůPraktické strategie pro zachování pravidelného pracovního režimu a prevenci prokrastinace při práci z domova. Zjistěte, jak si vytvořit efektivní domá...
1000 slov
10 minut čtení
8. 11. 2021
Martin Kovář
Přečíst článek
Podobné otázky