Co dělat, když mi chybí kolegové a jejich podpora?
Pracuji na volné noze už nějakou dobu a musím říct, že poslední dobou mi opravdu chybí moje bývalé kolegy, se kterými jsem dříve pracoval. V kanceláři jsme byli jako rodina, podporovali jsme se navzájem, sdíleli jsme nápady a řešili pracovní problémy společně. Teď, když jsem sám, mám pocit, že je to mnohem těžší. Často procházím těžkými chvílemi, kdy se cítím bezradně a nemám s kým probrat svoje myšlenky nebo obavy ohledně projektů. Napadlo mě, jestli by stálo za to se pokusit o nějakou formu online komunity nebo skupiny profesionálů v mém oboru, ale nejsem si jistý, jak začít a jestli to vůbec pomůže. Zajímalo by mě, jestli máte někdo podobnou zkušenost? Jak jste se vyrovnali s tímto pocitem osamělosti? Existují nějaké tipy na to, jak si najít nové kolegy nebo podporu v oboru? Co třeba networkingové akce nebo online platformy? A co se týče budování nových vztahů – jak navázat kontakt s lidmi, kteří by mohli být nápomocní? Hledám praktické rady a tipy od těch, kteří byli v podobné situaci. Děkuji!