Jak mám začít s vytvářením portfolia?
Přemýšlím o tom, jak bych mohl začít s vytvářením svého portfolia. Nikdy jsem to nedělal a vlastně nevím, jak se do toho pustit. Jsem si vědom, že portfolio je důležité pro prezentaci mých dovedností a projektů, ale co vlastně všechno by mělo obsahovat? Jaké typy prací bych měl zahrnout? Mám začít tím, že si seženu nějaké své staré projekty, nebo mám raději vytvořit něco nového, co by ukázalo moje aktuální schopnosti? A co design portfolia? Měl bych to mít v nějakém speciálním stylu, nebo stačí jednoduchý a přehledný formát? Jakým způsobem bych měl představit své dovednosti a zkušenosti, aby to přitáhlo pozornost potenciálních zaměstnavatelů nebo klientů? Měl bych také zmínit nějaké osobní projekty, nebo radši soustředit na práci, kterou jsem dělal jako zaměstnanec? A co sociální sítě? Mám propojit své portfolio s profily na LinkedInu nebo Instagramu? Je lepší mít online portfolio na vlastní stránce, nebo stačí nějaká platforma zaměřená na portfolia? Jak dlouho by takový web měl být, abych nezahltit návštěvníky informacemi? To všechno mi vrtá hlavou a rád bych slyšel názory těch, kteří už s tím mají zkušenosti. Jak jste začínali vy a na co byste určitě upozornili?