Succeed.cz/Fórum/Co by mělo být v mém portfoliu, abych přitáhl klienty?

Co by mělo být v mém portfoliu, abych přitáhl klienty?

Zdravím všechny, mám takovou otázku ohledně portfolia. Přemýšlím, co všechno bych měl zahrnout do svého portfolia, abych přitáhl více klientů. Chci, aby to vypadalo profesionálně a aby se lidem opravdu líbilo. Zajímalo by mě, jestli byste doporučili nějaké konkrétní projekty nebo typy prací, které by měly být určitě součástí portfolia. Jaké práce by měly být vidět na první pohled? Mám se zaměřit spíš na kvalitu nebo kvantitu? Co třeba ukázat nějaké úspěšné projekty, na kterých jsem pracoval, nebo bych měl raději přidat i nějaké osobní projekty? A co reference od klientů? Myslíte, že jsou důležité a jak je mám nejlépe prezentovat? Také mě zajímá, zda bych měl mít nějakou sekci s mými dovednostmi a zkušenostmi nebo raději zaměřit vše na vizuální stránku věcí. Jakou roli hraje estetika portfolia v získání nových klientů? Jaké platformy jsou nejlepší pro prezentaci portfolia? Je lepší mít vlastní webové stránky nebo využít specializované služby? Chtěl bych znát vaše názory a tipy na to, co všechno by nemělo chybět v mém portfoliu. Děkuji za jakoukoli radu!

170 slov
1.7 minut čtení
6. 4. 2021
Zdeňka Světlíková

No, to je dobrá otázka. Určitě bys měl mít v portfoliu mix kvalitních projektů. Zahrň tam svoje nejlepší práce, co nejvíc ukážou tvoje dovednosti a styl. Klienti obvykle chtějí vidět, co jsi už udělal, takže ukázky z reálných projektů jsou top. Pokud máš nějaké osobní projekty, které by mohly být zajímavé nebo unikátní, klidně je přidej – to může ukázat tvoji kreativitu.

Kvalita je víc než kvantita, takže radši vyber pár opravdu silných kousků než hromadu průměrných. A rozhodně přidej reference od klientů, to zvyšuje důvěru. Můžeš je prezentovat formou citací nebo i videí, pokud to jde.

Co se týče sekcí s dovednostmi a zkušenostmi – jo, to je fajn mít, ale snaž se to neudělat moc nudné. Estetika portfolia hraje velkou roli, takže si dej záležet na designu a celkovém vzhledu.

Webovky jsou super pro prezentaci, můžeš mít větší kontrolu nad tím, jak to vypadá a co chceš ukázat. Služby jako Behance nebo Dribbble jsou taky fajn pro rychlejší sdílení a inspiraci. Takže shrnuto – kvalitní práce + reference + hezký design + správná platforma. To by mohlo fungovat.

179 slov
1.8 minut čtení
18. 11. 2022
Natálie Charvátová

Myslím, že bys měl mít v portfoliu mix různých projektů. Základem jsou určitě úspěšné práce, na kterých jsi dělal s klienty. Ukáž, co jsi dokázal a jaký to mělo dopad. Taky bys neměl zapomínat na osobní projekty, protože tam můžeš ukázat svoji kreativitu a styl. Kvalita je důležitější než kvantita, ale nějaký objem taky neuškodí. Reference od klientů? Určitě je přidej, lidi rádi vidí doporučení a důvěryhodnost. Když už mluvíme o prezentaci, estetika portfolia hraje velkou roli. Musí to vypadat profesionálně, aby si tě lidé zapamatovali. Co se týče platformy, pokud máš možnost, vlastní webovky jsou super, ale pokud ne, tak klidně použij nějaké známé portály pro portfolio. Nezapomeň zahrnout sekci s dovednostmi a zkušenostmi, ale ne přehnaně, spíš stručně a k věci.

123 slov
1.2 minut čtení
4. 9. 2024
Kamila Škodová
Succeed.cz/Články/Co s freelancingem?
Jak vytvořit portfolio, které přitáhne klienty: Praktické rady pro úspěchObjevte, jak vytvořit atraktivní portfolio, které osloví klienty a pomůže vám získat nové zakázky. Získejte tipy na prezentaci vaší práce a ukázání ho...
1000 slov
10 minut čtení
14. 3. 2020
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky