Jaké jsou první kroky při investování pro úplné začátečníky?
Investování je dnes čím dál tím víc aktuální téma a já bych se chtěl zeptat, jak vlastně začít, když jsem úplný nováček. Někde jsem slyšel, že nejlepší způsob, jak začít investovat, je mít nějaké základní znalosti o trhu a různých možnostech investování. Ale kde tyto informace najít? Jaké jsou ty první konkrétní kroky, které bych měl udělat? Měl bych se nejdřív zaměřit na akcie, nebo jsou lepší jiné možnosti, jako třeba podílové fondy či ETF? A co se týče částky, s kterou bych měl začít? Je lepší investovat menší částky pravidelně, nebo jednorázově větší obnos? Hrozně mě zajímá také to, jak si sestavit investiční portfolio a na co si dát pozor. Znám příběhy lidí, kteří na burze vydělali velké peníze, ale i těch, kteří přišli o všechno. Jak se vyhnout těmto rizikům a co všechno bych měl mít na paměti? Existují nějaké aplikace nebo platformy pro začátečníky, které byste doporučili? Jak se orientovat v tom obrovském množství informací a kde začít hledat správné rady? Potřeboval bych prostě nějaký jasný plán nebo krok za krokem návod, co dělat jako prvního. Budu moc vděčný za jakékoli tipy či rady od vás zkušenějších. Děkuji!