Succeed.cz/Fórum/Jak se vyhnout ztrátám při investicích?

Jak se vyhnout ztrátám při investicích?

Zdravím všechny, chtěl bych se tu zeptat na jednu věc, která mi nedává spát, a to jak se vlastně vyhnout ztrátám při investicích. V poslední době sleduji trhy a zdá se mi, že někdy je to jako ruská ruleta – jednou nahoru, jednou dolu a já mám pocit, že většina lidí se jen modlí, aby neprodělali. Jak tedy správně investovat, abych minimalizoval riziko a nedopadl jako někteří moji známí, kteří přišli o slušné peníze? Je dobré držet se osvědčených strategií nebo spíš riskovat s novými trendy? Co třeba investice do akcií versus nemovitosti nebo kryptoměn? Jaké máte zkušenosti s diverzifikací portfolia? Pomáhá to opravdu chránit před ztrátami nebo je to jen mýtus? A co říkáte na dlouhodobé versus krátkodobé investice – která strategie se více vyplácí a proč? Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů. Můžete mi doporučit nějaké knihy nebo zdroje, kde se dá naučit víc o tom, jak správně investovat a vyhnout se chybám? Děkuji za každou radu.

159 slov
1.6 minut čtení
4. 4. 2022
Jarmila Vítková

Investice bez ztrát jsou těžký oříšek, protože trhy jsou nevyzpytatelné. Aby ses vyhnul ztrátám, doporučuji diverzifikaci. Rozlož si peníze mezi akcie, nemovitosti, možná i nějakou tu kryptoměnu, ale s rozumem. Co se týče strategií, dlouhodobý přístup bývá často bezpečnější než snažit se chytit krátkodobé trendy, které můžou skončit katastrofou. Sleduj trhy a uč se z vlastních chyb. Knihy jako "Inteligentní investor" od Grahama nebo "Bohatý táta, chudý táta" od Kiyosakiho ti dají dobrý základ. A hlavně, nikdy neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. To je klíčové.

87 slov
0.9 minut čtení
29. 11. 2023
Alena Jarošová

Investování je fakt náročný, to máš pravdu. Aby ses vyhnul ztrátám, měl bys určitě diverzifikovat – to znamená rozložit svoje peníze do různých investic, jako jsou akcie, nemovitosti a klidně i kryptoměny. Když ti jedna část portfolia spadne, ostatní by to měly vyvážit. Dlouhodobé investice většinou přinášejí lepší výsledky, protože trhy mají tendenci růst v čase i přes ty krátkodobé výkyvy. S těmi trendy se opatrně, často to může být sázka na slepou náhodu. Zkus se taky vzdělávat – knížky jako "Inteligentní investor" od Grahama nebo "Bohatý táta, chudý táta" od Kiyosakiho ti můžou hodně pomoct pochopit základy a strategii. A nezapomeň sledovat ekonomické zprávy a analyzovat trhy, to ti může ušetřit hodně starostí. Držím palce!

116 slov
1.2 minut čtení
19. 12. 2022
Karolína Hanzlová
Succeed.cz/Články/Finanční inteligence
Investování pro začátečníky: Kde začít a jak se vyhnout častým chybám?Komplexní průvodce pro nové investory, který zahrnuje základní kroky, strategie a tipy pro úspěšné investování.
1000 slov
10 minut čtení
15. 7. 2020
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky