Succeed.cz/Fórum/Proč se mi nedaří dostat na vyšší pozici v práci?

Proč se mi nedaří dostat na vyšší pozici v práci?

Už delší dobu přemýšlím o tom, proč se mi nedaří postoupit na vyšší pozici v práci. Dělám všechno, co se od mě očekává, snažím se být pro tým užitečný, ale přesto mám pocit, že jsem zůstal někde zaseknutý. Možná je to tím, že neznám správné lidi nebo se prostě nedokážu prodat tak, jak bych měl. Mám za sebou několik let zkušeností a na své práci si dávám záležet, ale když vidím, jak někteří kolegové postupují rychleji, začínám mít pochybnosti. Jak to mohu změnit? Měli byste nějaké tipy, jak zvýšit své šance na povýšení? Zajímalo by mě také, jestli je důležité mít nějaké speciální dovednosti nebo certifikace, nebo jestli se dá vše zvládnout i bez nich. Měl bych se více zapojovat do projektů a ukazovat vedení, co umím? Dávám si pozor na to, abych byl viditelný v týmu, ale zdá se, že to nestačí. Je dobré hledat podporu u nadřízených a ptát se jich na zpětnou vazbu ohledně mého výkonu? Co si o tom myslíte? Jaké jsou vaše zkušenosti s povyšováním a jaké faktory podle vás hrají klíčovou roli v kariérním růstu? Snažím se najít cestu ven z této stagnace a jakýkoli názor by mi mohl hodně pomoci.

197 slov
2 minut čtení
4. 1. 2021
Žaneta Šebestová

Taky jsem to zažil. Někdy to není jen o tom, jak dobře děláš svou práci, ale i o tom, jak se prezentuješ. Měl bys zkusit víc komunikovat se svými nadřízenými - neboj se zeptat na zpětnou vazbu. Možná by ti mohli říct, co konkrétně potřebují, aby tě viděli jako vhodného kandidáta na povýšení. Zapoj se do různých projektů a buď proaktivní. Speciální dovednosti nebo certifikace určitě pomáhají, ale není to vždy nutné. Hlavně buď viditelný a ukaž, že máš zájem o růst. Vytváření vztahů s kolegy a nadřízenými může být taky klíčové. Někdy stačí mít správné kontakty a být v pravý čas na správném místě.

105 slov
1.1 minut čtení
27. 1. 2022
Martin Hrubý

Myslím, že je to dost běžný problém. Někdy fakt nestačí jen dobře odvádět práci. Zkus se víc zapojit do týmových projektů, ukázat, co umíš, a být aktivní nejen v úkolech, ale i v diskuzích. Je dobrý mít nějaký vztah s nadřízenými a ptát se jich na zpětnou vazbu; to ti může hodně pomoct pochopit, co děláš dobře a kde jsou slabiny. Taky zvaž získání nějakých certifikací nebo dovedností, co jsou v oboru ceněné. Možná se znova podívej na své cíle a jestli máš plán na postup – někdy pomáhá i jasně říct šéfovi, že máš zájem o povýšení. A nezapomeň se občas porozhlédnout po jiných příležitostech venku, třeba je někde jinde lepší šance na růst.

115 slov
1.2 minut čtení
22. 3. 2021
Karolína Štefanová
Succeed.cz/Články/Kariérní rozvoj
Nejčastější chyby, které brání kariérnímu postupu a jak se jim vyhnoutObjevte běžné překážky, které lidé čelí na cestě k povýšení a naučte se, jak je překonat. Získejte praktické tipy pro úspěšnou kariéru.
1000 slov
10 minut čtení
6. 2. 2020
Petra Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky