Jak zjistit, jestli dělám něco špatně kariérně?
V poslední době hodně přemýšlím o své kariéře a mám pocit, že možná dělám něco špatně, ale nevím přesně co. Někdy se mi zdá, že se motám na místě, zatímco moji kolegové postupují vpřed. Jak bych si mohl zhodnotit svůj aktuální stav? Existují nějaké konkrétní ukazatele nebo signály, které by mi mohly napovědět, jestli jsem na správné cestě, nebo zda dělám chyby? Třeba si říkám, jestli je důležité sledovat svůj profesní rozvoj nebo jak moc investuji do svých dovedností a vzdělání. Jak poznat, že jsem zůstal pozadu v oblasti technologií nebo nových trendů? A co když se moje ambice a cíle liší od toho, co očekávají ostatní kolem mě? Jak zjistit, jestli je to špatně, nebo pokud je to prostě můj vlastní směr? Jaké otázky si mám klást při sebehodnocení? Přemýšlím i o tom, jestli by bylo dobré promluvit si s mentorem nebo někým zkušeným v oboru, kdo mi může poskytnout zpětnou vazbu. Je důležité mít sebehodnocení pravidelně nebo stačí občas? Jaké kroky bych měl podniknout, abych se ujistil, že jdu správným směrem a jak poznat, kdy je čas na změnu? Děkuji za jakékoli tipy.