Succeed.cz/Fórum/Jak zjistit, co je moje osobní značka?

Jak zjistit, co je moje osobní značka?

Chtěl bych se zeptat, jak vlastně zjistit, co je moje osobní značka. V poslední době se hodně mluví o tom, jak je důležité mít jasně definovanou osobní značku, a já si uvědomuji, že s tím mám trochu problém. Jak si vlastně udělat jasno v tom, co o sobě chci říct ostatním? Je to snadné nebo se na to potřebuje víc času? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní kroky nebo cvičení, které by mi mohly pomoci objevit, jaký dojem chci zanechat na své okolí? Mám pocit, že jsem trochu rozpolcený - na jedné straně chci být autentický a ukázat svou pravou osobnost, ale zároveň se bojím, že to nebude dost dobré pro lidi kolem mě. Jak najít rovnováhu mezi tím být sám sebou a tím zapadnout do určitého profesionálního prostředí? Možná je dobré se zamyslet i nad tím, jaké hodnoty a přesvědčení mi jsou blízké a jak to propojit s tím, co dělám. Měli byste nějaké tipy nebo konkrétní rady, jak na to? Jaké otázky si kladete vy sami, když přemýšlíte o své osobní značce? Je možné mít více aspektů osobní značky a jak to všechno spojit dohromady? Děkuji za všechny názory!

192 slov
1.9 minut čtení
2. 1. 2024
Rudolf Šindelář

Osobní značka je dost důležitá věc, ale není to nic, co bys měl hrotit. Tady je pár tipů, jak na to: Zkus se zamyslet nad tím, co tě baví a co tě definuje – tvoje hodnoty, zájmy, silné stránky. Pak si udělej brainstorming – napiš si všechny ty věci na papír. Můžeš si taky říct, jak by tě lidé popsali nebo co o tobě říkají. Také se podívej na lidi, kterých si vážíš a kteří mají silnou osobní značku, a přemýšlej, co se ti na nich líbí. Nezapomeň se zamyslet nad tím, jak chceš působit v různých situacích – osobně i profesionálně. Je normální mít víc aspektů osobní značky, třeba jinou tvář na sociálních sítích a jinou v práci. A neboj se být autentický, to je vždycky plus. Může to chvilku trvat, ale klidně si dej čas. Všechny tyhle úvahy ti pomohou najít rovnováhu mezi tím být sám sebou a zapadnout do profilu, který chceš ukazovat.

156 slov
1.6 minut čtení
8. 1. 2025
Denisa Burianová

Zjistit, co je tvoje osobní značka, je fakt složitý, ale určitě to není nemožný. Začni tím, že se zamyslíš nad tím, co tě baví a v čem jsi dobrej. Co tě dělá výjimečným? Zkus si třeba napsat seznam svých silných stránek a hodnot, co ti jsou blízký. Můžeš taky poprosit pár přátel nebo kolegů, ať ti řeknou, jak tě viděj, to ti může hodně otevřít oči.

Další důležitá věc je autenticita. Jasně, chceš zapadnout do prostředí, ale zároveň bys neměl zapomínat na to, kdo jsi. Zkus najít rovnováhu mezi tím, abys byl sám sebou a zároveň se přizpůsobil situaci. Můžeš mít víc aspektů značky – třeba osobní, profesní a tak. Tyhle aspekty můžou být propojený nějakýma společnýma hodnotama.

Zkus si položit otázky jako: Jaký dojem chci zanechat? Co chci, aby si lidé mysleli, když slyší moje jméno? Kde chci být za pár let? Někdy je užitečný pouštět se do různých projektů nebo aktivit – zjistíš tak víc o sobě i o tom, jak tě vnímají ostatní. Hlavně buď trpělivej, tohle není věc na jeden den.

173 slov
1.7 minut čtení
28. 12. 2024
Michaela Balounová
Succeed.cz/Články/Branding osobnosti
Jak definovat a komunikovat svou osobní značku v digitálním světě?Tento článek přináší praktické tipy pro vytváření jasné a důvěryhodné osobní značky, která osloví vaši cílovou skupinu v digitálním světě.
1000 slov
10 minut čtení
20. 2. 2023
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky