Succeed.cz/Fórum/Jak najít lidi, kteří mi pomohou s kariérou?

Jak najít lidi, kteří mi pomohou s kariérou?

Když uvažuju o tom, jak posunout svou kariéru na vyšší úroveň, často přemýšlím o tom, kde vlastně začít hledat lidi, kteří by mi mohli pomoci. Někdy mám pocit, že se v tomhle celém světě podnikání a kariérního růstu ztrácím. Kde najdu mentory nebo kolegy, kteří mají stejné ambice jako já? Myslíte si, že existují nějaké osvědčené způsoby, jak se spojit s lidmi z oboru, do kterého chci proniknout? Napadlo mě zkusit sociální sítě jako LinkedIn nebo Twitter, ale vůbec nevím, jak na to. Jak navázat první kontakt? Mám jim psát přímo nebo se nejdřív pokusit o nějakou interakci přes jejich příspěvky? A co když nemám žádné zkušenosti nebo kontakty v oboru? To mě dost demotivuje. Mám pocit, že potřebuju někoho, kdo mě nasměruje a dá mi cenné rady ohledně toho, jak na to. Měli byste nějaké tipy, jak se dostat do těch správných kruhů a najít lidi, kteří mi opravdu pomohou? Jaké jsou vaše zkušenosti s networkingem a budováním vztahů v pracovním prostředí? Děkuju za jakoukoli radu.

167 slov
1.7 minut čtení
24. 4. 2021
Adam Valenta

Podle mě je nejlepší začít s LinkedIn. Založ si profil, vyplň ho pořádně a přidej nějaké relevantní dovednosti. Pak sleduj lidi z oboru, který tě zajímá. Zkus se zapojit do diskuzí, komentuj jejich příspěvky, to ti pomůže si je trošku přiblížit. Když už se trochu seznámíš, klidně jim pošli zprávu s dotazem ohledně jejich kariéry nebo nějakého projektu, co dělají. Můžou být překvapení, ale většina lidí ráda pomůže. A neboj se, že nemáš zkušenosti, každý někde začínal. Můžeš zkusit i místní networkingové akce nebo oborové konference – tam potkáš lidi se stejnými ambicemi. Měj na paměti, že budování vztahů chce čas, tak to nevzdávej.

104 slov
1 minut čtení
29. 11. 2024
Zdeněk Zach

Hledání lidí, kteří ti pomohou s kariérou, může být fakt oříšek, ale dá se to zvládnout. Zkus začít na LinkedInu – je to super místo pro networking. Můžeš tam vyhledávat lidi ve svém oboru, sledovat jejich příspěvky a komentovat je. Když s nimi začneš interagovat, můžeš pak zkusit poslat zprávu a říct, že tě zajímají jejich zkušenosti. Věř mi, většina lidí ráda pomůže.

Další možností jsou různé workshopy nebo konference – tam potkáš lidi naživo a můžeš si vyměnit kontakty. I místní networkingové akce jsou fajn, jen se neboj jít mezi lidi.

A pokud nemáš zkušenosti nebo kontakty, to nevadí – začni tím, co máš. Každý někde začínal. Nejdůležitější je nebát se oslovit a ptát se na rady. Většina lidí je otevřená a ráda sdílí tipy. Takže hlavu vzhůru a jdi do toho!

133 slov
1.3 minut čtení
17. 12. 2024
Jindřiška Mašková
Succeed.cz/Články/Frekvence úspěchu
Jakou roli hraje networking v každodenním úspěchu?Objevte, jak důležité je budování a udržování vztahů pro trvalý úspěch v profesionálním životě. Tento článek se zaměřuje na význam networkingu a jeho ...
1000 slov
10 minut čtení
29. 6. 2020
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky