Succeed.cz/Fórum/Co říct na networkingové akci?

Co říct na networkingové akci?

Když se chystám na nějakou networkingovou akci, vždycky přemýšlím, co vlastně říct. Je to pro mě dost stresující, protože chci udělat dobrý dojem a navázat nové kontakty, ale zároveň mám strach, že nebudu vědět, jak začít konverzaci. Jaké fráze nebo otázky obvykle fungují? Měl bych se zaměřit na nějaké konkrétní téma nebo spíše na něco obecného? Taky mě zajímá, jestli je dobré mít připravené nějaké otázky dopředu, nebo jestli je lepší prostě improvizovat. Jaké jsou vaše zkušenosti s tím, co říct během prvních pár minut setkání? Musím být příliš formální nebo mohu zůstat v uvolněné atmosféře? A co dělat, když narazím na někoho, kdo se zdá být málo otevřený k rozhovoru? Jak se v takové situaci zachovat? Přemýšlím také o tom, jak ukázat svůj zájem o druhou osobu a zároveň nezapomenout představit i sebe. Kolik informací bych měl o sobě sdílet? Je třeba zmínit i své profesní cíle a ambice hned na začátku nebo je lepší počkat na vhodnější okamžik? Jak byste doporučili navázat konverzaci, když mám pocit, že jsme v několika bodech podobní? Budu ráda za každou radu nebo tipy, které mi pomohou se cítit víc sebejistě při takovýchto akcích.

191 slov
1.9 minut čtení
6. 2. 2022
Karolína Říhová

Když jdeš na networkingovou akci, je dobrý mít v záloze pár otázek. Můžeš začít třeba s něčím jako "Co tě přivedlo na tuto akci?" nebo "Jaké projekty teď řešíš?". To jsou jednoduché otázky, co otevřou konverzaci. Pokud se ti někdo zdá málo otevřený, klidně se ptej na jeho názory, většinou to lidi nakopne.

Co se formálnosti týče, snaž se být spíš uvolněný, ale vezmi v potaz, kde jsi a kdo tam je. Můžeš zmínit svoje profesní cíle, ale fakt jen stručně a až když se konverzace rozjede.

Pokud zjistíš, že máte něco společného, klidně to využij a povídejte si o tom. Hlavně se snaž ukázat zájem o ostatní, to vždycky funguje. A neboj se improvizovat, většina lidí je taky nervózních. Takže jo, klidně si vezmi pár otázek dopředu, ale taky si dej prostor na spontánní rozhovor.

136 slov
1.4 minut čtení
7. 3. 2024
Ladislav Malík

Je to fakt stresující, ale chce to klid. Začni s jednoduchým pozdravem a představ se. Můžeš říct něco jako: "Ahoj, já jsem [tvé jméno], co děláš?" nebo se zeptej na jejich práci, třeba: "Jaký projekt teď řešíš?" Obecné otázky jsou fajn, ale pokud víš, kdo tam bude, můžeš mít i nějaké konkrétní dotazy ohledně jejich práce nebo odvětví.

Pokud narazíš na někoho uzavřeného, zkus změnit téma nebo se zeptat na něco osobnějšího, co by mohlo rozproudit konverzaci. Je dobrý mít pár otázek připravených dopředu, ale improvizace je taky v pohodě.

Co se týče sdílení informací o sobě, stačí stručně – co děláš, proč jsi tu a třeba nějakou zajímavost. O profesních cílech můžeš mluvit později, když se konverzace rozjede. Když zjistíš společné zájmy, tak to proberte víc do hloubky. Hlavně buď sám sebou a snaž se být uvolněný.

138 slov
1.4 minut čtení
20. 6. 2024
Hana Žemličková
Succeed.cz/Články/Frekvence úspěchu
Jakou roli hraje networking v každodenním úspěchu?Objevte, jak důležité je budování a udržování vztahů pro trvalý úspěch v profesionálním životě. Tento článek se zaměřuje na význam networkingu a jeho ...
1000 slov
10 minut čtení
29. 6. 2020
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky