Co říct na networkingové akci?
Když se chystám na nějakou networkingovou akci, vždycky přemýšlím, co vlastně říct. Je to pro mě dost stresující, protože chci udělat dobrý dojem a navázat nové kontakty, ale zároveň mám strach, že nebudu vědět, jak začít konverzaci. Jaké fráze nebo otázky obvykle fungují? Měl bych se zaměřit na nějaké konkrétní téma nebo spíše na něco obecného? Taky mě zajímá, jestli je dobré mít připravené nějaké otázky dopředu, nebo jestli je lepší prostě improvizovat. Jaké jsou vaše zkušenosti s tím, co říct během prvních pár minut setkání? Musím být příliš formální nebo mohu zůstat v uvolněné atmosféře? A co dělat, když narazím na někoho, kdo se zdá být málo otevřený k rozhovoru? Jak se v takové situaci zachovat? Přemýšlím také o tom, jak ukázat svůj zájem o druhou osobu a zároveň nezapomenout představit i sebe. Kolik informací bych měl o sobě sdílet? Je třeba zmínit i své profesní cíle a ambice hned na začátku nebo je lepší počkat na vhodnější okamžik? Jak byste doporučili navázat konverzaci, když mám pocit, že jsme v několika bodech podobní? Budu ráda za každou radu nebo tipy, které mi pomohou se cítit víc sebejistě při takovýchto akcích.