Succeed.cz/Fórum/Jak změnit myšlení, aby se mi lépe dařilo v práci?

Jak změnit myšlení, aby se mi lépe dařilo v práci?

Chtěl bych se s vámi podělit o něco, co mi už delší dobu leží na srdci. V poslední době jsem si všiml, že i když se snažím naplno věnovat své práci, stále se mi nedaří dosáhnout těch výsledků, které bych si přál. Je to jako bych byl na nějaké pomyslné houpačce – někdy se cítím motivovaný a plný energie, ale jindy zase absolutně vyhořelý a bez nápadů. Vím, že možná je problém v mém myšlení nebo způsobu, jakým přistupuji k úkolům a výzvám. Mám pocit, že je čas udělat nějakou změnu, ale nevím, kde začít. Jaké konkrétní strategie nebo techniky byste doporučili pro změnu myšlení? Jak se zaměřit na pozitivní přístup a překonat negativní myšlenky, které mě brzdí? Myslíte si, že by mohlo pomoci, kdybych si třeba stanovil jasné cíle nebo vytvořil nějaký osobní plán pro svůj rozvoj? Jaké knihy nebo zdroje jste třeba používali vy a co vám opravdu pomohlo? Je vůbec možné změnit myšlení tak, aby to mělo dopad na pracovní výkon? Děkuji za všechny rady a tipy, opravdu si jich cením.

174 slov
1.7 minut čtení
8. 3. 2022
Eliška Kotková

Tak já zkusím přispět svojí troškou. Mě se osvědčilo pár věcí, co bych ti mohl doporučit. Hlavně si dej jasný cíle. Když víš, co chceš dosáhnout, tak se na to lépe soustředíš a je to motivující. Zkus si třeba napsat, co bys chtěl v práci zlepšit nebo jaký máš dlouhodobý plán. Jinak je fajn začít s pozitivním myšlením. Když tě napadnou negativní myšlenky, tak je zkuste nahradit něčím pozitivním – třeba jaké máš úspěchy nebo co umíš dobře. Můžeš taky zkusit meditace nebo nějaké relaxační techniky, to pomáhá s klidem a soustředěním.

Je dobrý mít nějaký rozvrh a dodržovat ho, aby ses vyhnul prokrastinaci. A pokud se ti daří, nezapomeň se odměnit. Motivace pak roste. Knihy? Zkus "Myslete a zbohatněte" od Napoleona Hilla nebo "Kreativní vizualizace", to by ti mohlo pomoct změnit přístup. Určitě to chce čas a trpělivost, ale změna myšlení může mít velký vliv na tvůj výkon v práci.

150 slov
1.5 minut čtení
11. 5. 2024
Michaela Lišková

Nejprv si myslím, že je super, že to chceš změnit. Třeba by ti mohlo pomoct začít s jasnými cíli, jak říkáš. Když máš něco konkrétního před sebou, je snazší se na to soustředit a vidět pokrok. Zkus si napsat, co přesně chceš dosáhnout za týden nebo měsíc. Taky by bylo fajn si udělat plán. Můžeš si třeba rozdělit úkoly na menší kousky, aby to nebylo tak přetěžující.

Pokud se cítíš vyhořelý, snaž se najít čas na odpočinek a relaxaci. Někdy je potřeba si dát pauzu a nabrat energii. Zkus meditaci nebo jednoduché cvičení, co ti pomůže vyčistit hlavu.

Co se týče myšlení, zkus zaměřit se na pozitivní věci. Když se ti povede něco malého, oslav to! A když máš negativní myšlenky, zeptej se sám sebe, jestli jsou opravdu pravdivé nebo jestli si je jen namlouváš.

Knihy? Určitě doporučuji něco od Carol Dweck o růstovém myšlení. Pomohlo mi to pochopit, jak moc může změna přístupu ovlivnit výsledky v práci. Hlavně buď trpělivý a nevzdávej se! Všechny tyhle změny chvíli trvají.

167 slov
1.7 minut čtení
7. 7. 2024
Lukáš Tomeš
Succeed.cz/Články/Frekvence úspěchu
Psychologie úspěchu: Jak myšlení ovlivňuje každodenní výkon?Objevte, jak pozitivní myšlení a správný mindset mohou transformovat váš každodenní výkon a pomoci vám dosáhnout vašich cílů. Naučte se překonávat pře...
1000 slov
10 minut čtení
12. 5. 2021
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky