Succeed.cz/Fórum/Můžu si přivolat úspěch jen pozitivním myšlením?

Můžu si přivolat úspěch jen pozitivním myšlením?

Zajímá mě, jestli je možné dosáhnout úspěchu pouze díky pozitivnímu myšlení. Četla jsem různé články a názory o tom, jak důležité je mít optimistický přístup k životu, že když si člověk něco myslí s dostatečnou dávkou víry, tak se mu to může splnit. Ale co když to nestačí? Co když mám pozitivní myšlenky, ale stejně se mi nedaří v podnikání nebo kariéře? Jak mohu skloubit pozitivní myšlení s konkrétními kroky k dosažení cílů? Je opravdu možné, aby sama víra přitáhla úspěch, nebo k tomu musím také něco dělat? Zajímá mě i názor těch, kteří už mají nějaké zkušenosti s tímto tématem. Měli jste někdo obdobné pocity a jak jste se s nimi vyrovnali? Fungovalo vám pozitivní myšlení při překonávání překážek? Ráda bych slyšela názory lidí, kteří už prošli různými fázemi podnikání nebo investování. Může pozitivní myšlení skutečně hrát roli v našem úspěchu, nebo je to spíš jen taková motivační fráze, která nám má zlepšit náladu? Jak to vidíte vy?

159 slov
1.6 minut čtení
26. 7. 2021
Jindřiška Jedličková

Jo, pozitivní myšlení je fajn, ale samo o sobě ti úspěch nezaručí. Můžeš mít sebelepší plány a optimismu, ale bez akce se nikam neposuneš. V podnikání to chce navíc tvrdou práci, strategii, znalosti a někdy i trochu štěstí. Třeba já jsem si vždycky říkal, jak chci být úspěšný, ale až když jsem začal makat na svých cílech a vzdělávat se v oboru, tak se to začalo zlepšovat. Takže pozitivní myšlení ti může dát motivaci a energii, ale je potřeba to spojit s konkrétními kroky. Když narazíš na překážky, tak ti ta víra může pomoci se nevzdávat, ale bez akce to prostě nefunguje. Zkušenosti lidí okolo mě taky ukázaly, že kombinace pozitivního přístupu s tvrdou prací a učením je klíčem k úspěchu.

121 slov
1.2 minut čtení
13. 11. 2024
Adam Valenta

Jasně, pozitivní myšlení je fajn a určitě má nějaký vliv, ale samo o sobě to nestačí. Měla jsem taky období, kdy jsem si říkala, že když budu dostatečně optimistická, tak se všechno spraví. Ale pak jsem si uvědomila, že je třeba i jednat. Bez konkrétních kroků, plánování a práce na sobě to prostě nejde. Musíš mít nejen pozitivní mindset, ale i akční plán. Zkoušela jsem různé strategie a bez tvrdé práce se úspěch nedostavil.

Zkušenost mi ukázala, že pozitivní myšlení může pomoct překonávat překážky a motivovat se v těžkých chvílích, ale bez reálných kroků a efektivního přístupu k podnikání to fakt nefunguje. Takže kombinace obojího – víra v sebe a tvrdá dřina – to je klíč. Mám známé, co to tak dělají a mají úspěch. Takže jo, pozitivní myšlení je důležitý, ale je to jen část rovnice.

136 slov
1.4 minut čtení
23. 3. 2024
Zdeňka Pospíšilová
Succeed.cz/Články/Frekvence úspěchu
Psychologie úspěchu: Jak myšlení ovlivňuje každodenní výkon?Objevte, jak pozitivní myšlení a správný mindset mohou transformovat váš každodenní výkon a pomoci vám dosáhnout vašich cílů. Naučte se překonávat pře...
1000 slov
10 minut čtení
12. 5. 2021
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky