Jak najít ty nejlepší startupy k investici?
Zajímá mě, jak vlastně zjistit, které startupy jsou ty pravé pro investici. Mám pocit, že je jich hrozně moc a často nevím, kde začít. Všude vídám různé trendy, ale jak se vlastně dostat k těm nejlepším příležitostem? Zkoušel jsem několik různých webů a sociálních sítí, ale pořád mám pocit, že mi něco uniká. Je dobré se zaměřit na konkrétní odvětví, nebo je lepší mít širší přehled? Co třeba sledovat investiční akce nebo networkingové eventy? Myslím si, že osobní kontakt s zakladateli může být klíčový, ale jak to udělat efektivně? Někdo mluvil o tom, že by bylo fajn sledovat úspěšné investory a jejich portfolia - má někdo zkušenosti s tímto přístupem? A co crowdfundingové platformy? Jsou opravdu bezpečné a efektivní pro hledání nových projektů? Jak zjistit, jestli má startup potenciál na růst a jak moc riskantní je investice do začínajících firem? Taky by mě zajímalo, jestli máte nějaké tipy na zdroje informací nebo komunitní skupiny, které se zaměřují na investování do startupů. Díky všem za rady!