Succeed.cz/Fórum/Jak najít ty nejlepší startupy k investici?

Jak najít ty nejlepší startupy k investici?

Zajímá mě, jak vlastně zjistit, které startupy jsou ty pravé pro investici. Mám pocit, že je jich hrozně moc a často nevím, kde začít. Všude vídám různé trendy, ale jak se vlastně dostat k těm nejlepším příležitostem? Zkoušel jsem několik různých webů a sociálních sítí, ale pořád mám pocit, že mi něco uniká. Je dobré se zaměřit na konkrétní odvětví, nebo je lepší mít širší přehled? Co třeba sledovat investiční akce nebo networkingové eventy? Myslím si, že osobní kontakt s zakladateli může být klíčový, ale jak to udělat efektivně? Někdo mluvil o tom, že by bylo fajn sledovat úspěšné investory a jejich portfolia - má někdo zkušenosti s tímto přístupem? A co crowdfundingové platformy? Jsou opravdu bezpečné a efektivní pro hledání nových projektů? Jak zjistit, jestli má startup potenciál na růst a jak moc riskantní je investice do začínajících firem? Taky by mě zajímalo, jestli máte nějaké tipy na zdroje informací nebo komunitní skupiny, které se zaměřují na investování do startupů. Díky všem za rady!

165 slov
1.7 minut čtení
4. 2. 2023
Denisa Marešová

Hledání skvělých startupů k investici je fakt oříšek. Těch možností je fakt spousta a často to chce nějaký čas, než se prokoušeš. Zkus se zaměřit na konkrétní oblasti, které tě zajímají nebo kde máš nějaké znalosti, to ti může dost pomoct. Na netu jsou fajn platformy jako AngelList nebo Seedrs, ale pozor na crowdfunding - nemusí to být vždycky bezpečný. Osobně bych doporučil navštěvovat networkingové akce, tam potkáš zakladatele a můžeš si udělat lepší obrázek o jejich vizích a plánech. Sledovat úspěšný investory a jejich portfolia je super tip, protože se můžeš inspirovat jejich rozhodnutími. A hlavně - udělej si důkladný průzkum, zkoumej trh, konkurenční výhody a tým zakladatelů. Růst startupu je vždycky risk, ale když si dáš práci s analýzou, můžeš najít opravdové poklady.

125 slov
1.3 minut čtení
16. 1. 2025
Jaroslava Koubová

Když hledáš nejlepší startupy na investice, je dobrý se zaměřit na několik věcí. Určitě sleduj trendy v oboru, ale zároveň si vyber i konkrétní odvětví, kde se cítíš pohodlně, třeba technologie, zdraví nebo ekologické projekty. Networking a osobní kontakty jsou fakt důležitý, tak choď na investiční akce a meetupy – tam potkáš zakladatele a můžeš si s nima promluvit o jejich projektech.

Sledování úspěšnejch investorů je taky super tip. Můžeš se inspirovat jejich portfoliema a zjistit, co funguje. Crowdfundingový platformy jako Seedrs nebo Kickstarter můžou být fajn, ale vždycky si ověřuj, jestli je projekt legitimní a má reálnou šanci na úspěch.

Na hodnocení potenciálu startupu se dívej na tým, jejich byznys plán, konkurenci a tržní potřeby. Riskantní to je vždycky, ale s důkladným průzkumem a rozumem můžeš minimalizovat ztráty. Nakonec zkus najít komunitní skupiny na sociálních sítích nebo fórech zaměřených na investice do startupů – tam se dá sdílet spoustu tipů a zkušeností.

153 slov
1.5 minut čtení
23. 10. 2020
Kateřina Hanzlová
Succeed.cz/Články/Alternative investments
Inovativní startupy: Jak vybírat ty s nejvyšším potenciálem?Objevte tipy a techniky pro identifikaci slibných startupů a naučte se, co sledovat při hodnocení jejich potenciálu pro alternativní investice.
1000 slov
10 minut čtení
26. 1. 2020
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky