Jak najít správného mentora pro moje potřeby?
V poslední době se mi stále častěji honí hlavou myšlenka na to, jak moc by mi mohl pomoci správný mentor. Tím myslím někoho, kdo má zkušenosti v oboru, ve kterém se chci posunout dál, a kdo by mi mohl poskytnout cenné rady a vedení. Ale jak vlastně najít toho pravého člověka? Vím, že existuje spousta různých mentorů, každý s jiným stylem a přístupem, ale jak určit, kdo je ten pravý pro mé potřeby? Mám třeba hledat někoho, kdo má podobné hodnoty jako já, nebo spíš někoho úplně jiného, kdo mě donutí myslet mimo svou komfortní zónu? A co když se bojím oslovit někoho, koho obdivuji? Jak vlastně navázat ten první kontakt a ukázat mu, že mám zájem o jeho radu a zkušenosti? Myslíte, že má smysl hledat mentora online, nebo je lepší se pokusit potkat někoho naživo během různých networkingových akcí a workshopů? Navíc bych rád věděl, jaké otázky bych měl položit při prvním setkání, abych zjistil, jestli jsme si vzájemně blízcí a jestli by naše spolupráce mohla být přínosná. Kdyby někdo měl nějaké tipy nebo zkušenosti s hledáním mentora v oblasti podnikání, kariérního růstu nebo investování, byl bych opravdu vděčný. Jaké faktory bych měl mít na paměti při výběru mentora? Pomohlo by to nějak urychlit můj pokrok směrem k mým cílům?