Co očekávat na prvním setkání s mentorem?
Když mám jít poprvé na schůzku se svým mentorem, tak vůbec nevím, co si mám připravit nebo jak se chovat. Je to pro mě trochu stresující situace, protože chci udělat dobrý dojem a zároveň si odnést co nejvíc užitečných informací a zkušeností. Mám se třeba nějak důkladně představit? Jaké otázky bych měl položit, aby mě mentor bral vážně? Nebo bych měl spíš nechat mluvit jeho a poslouchat, co říká? Vím, že by bylo fajn mít nějakou představu o tom, co vlastně chci od mentorství získat, ale pořád si nejsem jistý, jestli je lepší být konkrétní nebo spíš otevřený různým tématům. Měl bych mu říct o svých cílech a plánech, nebo se zaměřit na to, co mě trápí v současnosti? A co se stane, když první schůzka nebude taková, jakou jsem si představoval? Co když se mi nebude líbit jeho styl nebo přístup? Jak se s tím vyrovnat? Taky bych chtěl vědět, jak dlouho by měla taková první schůzka trvat a jestli je dobré mít s sebou nějaké materiály k diskuzi nebo něco podobného. Jaké jsou vlastně nejlepší praktiky pro tohle první setkání? Mohli byste mi prosím poradit, jak to celé zvládnout?