Co se mám zeptat mentora při první schůzce?
Když se chystám na svou první schůzku s mentorem, pořád přemýšlím, co všechno bych měl vědět a co se ho vlastně ptát. Je to pro mě dost důležitý moment, protože si uvědomuji, jak cenné jsou zkušenosti někoho, kdo už prošel tím, čím já teď procházím. Takže, co by mohlo být dobré začít? Mám začít s otázkami ohledně jeho vlastních zkušeností v oboru? Jak se dostal tam, kde je teď? Jaké překážky musel překonat a co by mi doporučil při začínání kariéry v podnikání nebo investování? Měl bych se ho také zeptat na nějaké konkrétní techniky nebo strategie, které považuje za nejefektivnější? A co třeba jeho názory na současné trendy v digitálním podnikání? Je dobré ptát se na to, jak se vyrovnat s neúspěchy nebo krizemi, které mohou přijít? Myslím, že by mohlo být také zajímavé zjistit, jak vidí budoucnost mého oboru a co by doporučil zaměřit se na v následujících letech. Jak moc otevřený by měl být diskusi o platových očekáváních a jak to vůbec rozebrat? Měl bych se ho ptát i na to, jak si vybudoval svou síť kontaktů a zda má nějaké tipy pro networking? A co třeba osobní rozvoj – jakou roli v jeho kariéře hrál mentoring, ať už jako mentor nebo mentee? Jaké knihy nebo zdroje mu pomohly na jeho cestě? Nakonec, je dobré mít připraveny i nějaké otázky o tom, co očekává od našeho vztahu mentor-mentee a jak bychom mohli spolupracovat na mých cílech? To vše mi vrtá v hlavě a nevím, co je vlastně nejdůležitější. Jak to máte vy – co byste považovali za klíčové otázky při prvním setkání s mentorem?