Succeed.cz/Fórum/Kde hledat inspiraci pro podnikání v digitálním světě?

Kde hledat inspiraci pro podnikání v digitálním světě?

Jsem na začátku své podnikatelské cesty a úplně netuším, jak začít. Mám spoustu nápadů, ale nevím, kde hledat inspiraci pro to, co by mohlo fungovat v dnešním digitálním světě. Představa, že bych měl vytvořit něco unikátního, mě dost často paralyzuje a tak se snažím najít nějaké zdroje nebo tipy, které by mi mohly poskytnout nový pohled na věc. Kde byste doporučili hledat inspiraci? Myslíte si, že je dobré sledovat trendy na sociálních sítích jako Instagram nebo TikTok? Nebo je lepší obrátit se na specializované blogy a webové stránky zaměřené na podnikání a marketing? Jak moc je důležité sledovat konkurenci a jejich strategie? Co třeba networking a setkání s lidmi z oboru – přináší to nějaké zajímavé nápady? Měli jste někdo zkušenost s podívanou na online kurzy či webináře? Jaké platformy byste doporučili pro získání nových znalostí a inspirace? Přemýšlím taky o tom, jestli je dobré se podívat na úspěšné startupy nebo příběhy podnikatelů – může to přinést něco užitečného? Jaké máte tipy na knihy nebo podcasty, které vás inspirovaly? Děkuji za všechny rady!

173 slov
1.7 minut čtení
2. 12. 2021
Helena Bláhová

Kde hledat inspiraci pro podnikání? Tak já bych začal tím, že se mrkni na sociální sítě. Instagram a TikTok jsou teď hrozně populární a můžeš tam najít spoustu kreativních nápadů. Lidi tam sdílí trendy, co funguje, co ne. Pak taky doporučuji blogy a weby zaměřené na podnikání – tam často najdeš příběhy úspěšných podnikatelů, což ti může otevřít oči. Sledování konkurence je taky důležitý, můžeš se inspirovat jejich marketingovýma taktikama nebo produkty. Networking je super, potkáš lidi s podobnými zájmy a někdy z toho vypadne zajímavá myšlenka nebo spolupráce. Online kurzy a webináře jsou fajn, zvlášť když chceš získat konkrétní znalosti – koukni třeba na platformy jako Udemy nebo Coursera. A určitě se mrkni na podcasty o podnikání, spousta zajímavých tipů a rozhovorů. Taky bych doporučil knížky o startup scéně, tam jsou často praktické rady. Hlavně se neboj experimentovat a zkoušet! Držím palce!

143 slov
1.4 minut čtení
31. 7. 2024
Daniel Urban

Tady je pár tipů, co mě osobně pomohlo. Sociální sítě jako Instagram nebo TikTok jsou super na sledování trendů. Lidi tam často ukazujou, co je právě cool a co frčí, takže to můžeš využít k vlastní inspiraci. Pak jsou dobrý specializovaný blogy a weby o podnikání, kde se dočteš o různých strategiích a novinkách v oboru. Taky sleduj konkurenci, ale spíš jako inspiraci než jako kopírovat jejich nápady. Networking je podle mě dost důležitej, potkáš lidi, co ti dají nové pohledy a třeba i spojení k dalším příležitostem. Online kurzy můžou být fajn, třeba na platformách jako Udemy nebo Coursera najdeš hodně užitečných věcí. Příběhy úspěšných startupů ti mohou otevřít oči a ukázat, jak to dělali jiní, takže doporučuju koukat na nějaké podcasty o podnikání. Knihy jako "Start with Why" od Simon Sinek nebo "The Lean Startup" od Eric Ries taky stojí za to. Takže hodně štěstí!

148 slov
1.5 minut čtení
20. 6. 2024
Elena Horáková
Succeed.cz/Články/Osobní vývoj
Kde hledat motivaci k osobnímu rozvoji v digitální doběObjevte, jak najít a udržet motivaci pro osobní rozvoj v rychlém digitálním světě. Rady, tipy a inspirace, které vám pomohou na vaší cestě k úspěchu.
1000 slov
10 minut čtení
9. 3. 2021
Karolína Malá
Přečíst článek
Podobné otázky