Succeed.cz/Fórum/Kde hledat levné nemovitosti, které mají šanci na růst ceny?

Kde hledat levné nemovitosti, které mají šanci na růst ceny?

Zajímá mě, jak a kde začít hledat levné nemovitosti, které by mohly mít v budoucnu potenciál růstu ceny. Slyšel jsem, že některé lokality jsou teď na vzestupu, ale nevím, jak je najít. Mám pocit, že se spousta lidí zaměřuje jen na velká města, ale co menší obce nebo méně známé oblasti? Jaké faktory mám brát v úvahu při hodnocení lokality – dopravu, školy, nebo třeba plány na rozvoj infrastruktury? Existují nějaké weby, kde bych mohl najít podrobnější informace o cenách nemovitostí nebo analýzy trhu? Taky bych rád věděl, jestli je dobrý nápad sledovat aukce nemovitostí nebo se obrátit na realitní kanceláře s žádostí o pomoc. A co vy? Jaké máte zkušenosti s investicemi do nemovitostí a máte nějaké tipy na konkrétní oblasti, které by stály za zvážení? S čím jste se setkali při hledání levných nemovitostí? Vím, že situace se může rychle měnit, ale zajímají mě i vaše názory a rady ohledně investic do nemovitostí v současnosti.

157 slov
1.6 minut čtení
28. 10. 2024
Jana Hlávková

Hledání levných nemovitostí s potenciálem růstu je dost ošemetné, ale pár tipů mám. Zkus se zaměřit na menší města nebo obce, kde se plánuje rozvoj infrastruktury, třeba nové silnice nebo školy. Takový růst může znamenat, že cena nemovitostí poroste. Doprava je taky zásadní – místa blízko vlakových stanic nebo dálnic jsou často atraktivní.

Weby jako Sreality, Bezrealitky nebo Realitní kanceláře ti můžou poskytnout dobré informace o aktuálních cenách a trendech. Nezapomeň taky sledovat místní úřady, kde můžeš najít plány na rozvoj nebo změny v územním plánu.

Aukce nemovitostí můžou být fajn příležitost, ale chce to pečlivě prozkoumat, co kupuješ. Pokud se necítíš jistě, klidně si najmi realitku – ti ti poradí a ukážou ti oblasti s potenciálem.

Co se týče konkrétních oblastí, zkus třeba severní Čechy nebo Moravu – tam můžeš najít zajímavé nabídky. Měj oči otevřené a hodně štěstí pri hledání!

142 slov
1.4 minut čtení
7. 10. 2024
Soňa Hrdličková

Když hledáš levné nemovitosti s potenciálem růstu, zaměř se na menší města a obce blízko větších center. Tyhle lokality často unikají pozornosti, ale mají dobré vyhlídky. Důležitý je i rozvoj dopravní infrastruktury – sledovat třeba plány na nové silnice nebo železnice. Školy a služby jsou další věc, co zvedá atraktivitu oblasti. Můžeš zkusit stránky jako Sreality nebo Bezrealitky pro srovnání cen, případně se podívat na místní realitky, co ti mohou nabídnout i něco mimo hlavní nabídku. Aukce nemovitostí jsou taky zajímavá alternativa, ale dej si pozor na právní aspekty. Osobně doporučuji sledovat trendy v lokalitách, kde se plánují investice do veřejné dopravy nebo rozvojové projekty, to může hodně pomoct. Mám zkušenosti, že třeba na Moravě se dají najít dobré příležitosti, což je teď docela populární. Takže doporučuji prozkoumat různé zdroje a nebát se zajít na místa osobně.

137 slov
1.4 minut čtení
12. 9. 2024
Elena Kafková
Succeed.cz/Články/Investice do nemovitostí
Kde najít skryté investiční příležitosti v realitách: Tipy a triky pro identifikaci nemovitostí s potenciálem zhodnoceníZjistěte, jak odhalit skryté investiční příležitosti v realitním trhu. Tento článek přináší tipy a triky na identifikaci nemovitostí, které mají obrov...
1000 slov
10 minut čtení
11. 11. 2023
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky