Kdy je už pozdě měnit práci?
Mám takovou otázku, která mi vrtá hlavou už nějakou dobu. Vždycky se říká, že bychom měli sledovat své kariérní cíle a když nám naše práce nepřináší radost nebo nás nenaplňuje, tak je dobré ji změnit. Ale co když už jsem v práci nějakou dobu a mám pocit, že je pro mě těžké udělat ten krok? Co když mám strach, že už je pozdě a že by bylo lepší zůstat na místě? Jak poznám, kdy je ta správná chvíle na změnu? A co když si nejsem jistý, jestli další pracovní místo bude lepší nebo horší? Občas mám pocit, že jsem se v práci zasekl a že si nezasloužím odejít, protože mám stabilní příjem a kolegy, které mám rád. Ale zároveň mě to tam už vůbec nebaví a cítím se vyhořelý. Jak dlouho bych měl čekat? A co když mám rodinu a závazky? Jak moc je důležité myslet na osobní spokojenost versus finanční stabilitu? Kdybych se rozhodl změnit práci, jaké faktory by měly hrát rozhodující roli? Je vůbec možné najít ideální moment na změnu zaměstnání, nebo je to vždycky o riziku? Doufám, že mi někdo poradí, protože si fakt nevím rady.