Kde najít dobrého mentora pro rozvoj kariéry?
Přemýšlím, jak moc je důležité mít v dnešní době dobrého mentora, když se snažím posunout svou kariéru na další úroveň. Mám pocit, že bez podpory někoho zkušenějšího to nebude ono. Ale kde vlastně takového mentora najít? Myslíte, že je lepší hledat někoho v oboru, ve kterém pracuji, nebo by bylo zajímavé zkusit i jiná odvětví? Rád bych našel někoho, kdo má za sebou úspěchy a mohl by mi pomoct nejen s profesním růstem, ale také s osobním rozvojem. Zajímalo by mě, jestli máte nějaké tipy na to, kde se pohybovat, jaké platformy využívat, nebo jestli je dobré navštěvovat networkingové akce. Co třeba LinkedIn? Je tam možné najít opravdu kvalitní mentory? A co když se člověk stydí oslovit někoho, koho obdivuje? Jak na to jít? Případně jaké otázky byste doporučili položit při prvním setkání? Jak poznat, zda je ten člověk tou správnou volbou pro mě? Hledám inspiraci a zkušenosti ostatních, kteří už si tímto procesem prošli. Jak jste našli vy své mentory a co vám pomohli dosáhnout? Děkuji všem za rady.