Succeed.cz/Fórum/Jak se dostat do networkingových skupin pro podnikatele?

Jak se dostat do networkingových skupin pro podnikatele?

Přemýšlím, jak se vlastně dostat do networkingových skupin pro podnikatele. Je mi jasné, že mít kontakty v podnikatelské sféře je klíčové, ale nevím, jak začít. Zkoušel jsem hledat na internetu a narazil jsem na pár skvělých tipů, ale pořád mi to přijde jako ztracená příležitost. Co všechno bych měl udělat, abych se dostal mezi lidi, kteří už v tomhle světě nějakou dobu fungují? Existují nějaké doporučené platformy nebo akce, kde bych mohl potkat ostatní podnikatele? Jaké jsou nejlepší strategie, jak oslovit lidi a navázat s nimi kontakt? A co třeba online skupiny, funguje to? Mám také pocit, že některé skupiny jsou uzavřené nebo mají nějaké vstupní kritéria. Jak to vlastně funguje? Měli byste nějaký tip na to, jak najít ty správné skupiny a nezapadnout v davu? Rád bych slyšel vaše zkušenosti, protože cítím, že networking je pro mě zásadní krok k budoucímu úspěchu. Děkuju za rady!

146 slov
1.5 minut čtení
18. 8. 2024
Eliška Kovářová

Tak dejme tomu, že chceš začít s networkingem. Nejjednodušší je se podívat na místní akce jako jsou podnikatelské snídaně, workshopy a konference. Tam se potkáš s lidmi, co už něco dělají a máš šanci navázat kontakty. Zkus hledat na Eventbrite nebo MeetUp, tyhle platformy často nabízejí různé akce.

Další možnost je přidat se do online skupin na Facebooku nebo LinkedInu. Tam můžeš najít komunitu podnikatelů, kteří sdílejí rady a tipy. Někdy mají skupiny nějaké vstupní otázky, ale obvykle to není nic hrozného.

Když už máš nějaké kontakty, neboj se oslovit lidi přímo. Můžeš zkusit poslat zprávu s dotazem nebo nabídnout spolupráci. Neboj se být aktivní a účastnit se diskusí, to ti pomůže se dostat do povědomí ostatních.

Důležitý je být trpělivý a nevzdávat se. Networking není jen o tom, koho znáš, ale také o tom, jaké vztahy si buduješ. Hlavně buď autentický a zajímej se o ostatní.

146 slov
1.5 minut čtení
13. 5. 2023
Dana Navrátilová

Dostat se do networkingových skupin pro podnikatele může být fakt výzva, ale není to nemožné. Zkus začít tím, že se podíváš na místní akce jako jsou konference, workshopy a semináře. Tyhle akce bývají skvělý způsob, jak potkat ostatní podnikatele. Můžeš taky zkusit online platformy jako LinkedIn, Facebook nebo Meetup, tam najdeš spoustu skupin zaměřenejch na podnikání a networking.

Když oslovíš lidi, buď upřímnej a otevřenej. Můžeš začít konverzaci o jejich práci nebo sdílet tvé zájmy. Hlavně se nesnaž být hned agresivní ohledně spolupráce. Většina lidí má ráda přirozený a pohodový přístup.

Některý skupiny můžou mít vstupní kritéria nebo být uzavřený, tak zkus najít ty otevřený, kde se můžeš přidat bez problémů. Vždycky se vyplatí sledovat lokální podnikatelský komunity nebo inkubátory.

Pamatuj, že networking je o dlouhodobých vztazích. Takže buď trpělivej a pravidelně se zapojuj do diskuzí, buduj si tam reputaci. S časem si určitě najdeš svou cestu.

144 slov
1.4 minut čtení
27. 9. 2023
Ivana Tvrdíková
Succeed.cz/Články/Kariérní posun
Kde hledat mentorství pro zrychlení kariérního postupu?Objevte tipy a strategie, jak najít a efektivně využít mentory pro urychlení vaší kariéry. Získejte rady, jak si vybudovat silnou profesní síť a dosáh...
1000 slov
10 minut čtení
18. 3. 2022
Filip Procházka
Přečíst článek
Podobné otázky