Succeed.cz/Fórum/Jak si udržet motivaci v těžkých časech podnikání?

Jak si udržet motivaci v těžkých časech podnikání?

V poslední době se potýkám s mnoha výzvami, co se týče mého podnikání. Každý den se zdá být těžší a těžší, přičemž se snažím udržet pozitivní myšlení a neztratit motivaci. Občas mám pocit, že se mi nedaří podle mých představ a že vše, co dělám, je zbytečné. Jak překonat tyto těžké chvíle? Co dělat, když se zdá, že veškeré úsilí je marné a vyhlídky na úspěch jsou více než nejisté? Jak najít zdroj inspirace a energie, když všechno okolo vypadá tak beznadějně? Jak si nastavit realistické cíle, které mě povzbudí k dalšímu úsilí, místo abych se cítil frustrovaný? Kde hledat motivaci v těchto těžkých časech? Možná by bylo fajn podělit se o nějaké tipy nebo rady, jak neztratit víru v sebe a v to, co dělám. Máte někdo zkušenosti s tím, jak zůstat motivovaný i v nejtěžších obdobích podnikání? Co vám pomohlo překonat krize nebo momenty pochybností? Rád bych slyšel vaše názory a postřehy.

154 slov
1.5 minut čtení
3. 5. 2023
Blanka Štefanová

Hele, motivace v těžkých časech podnikání je fakt tricky. Já si myslím, že je důležitý se zaměřit na malé vítězství. Místo toho, abys viděl jen tu velkou horu úkolů a problémů, zkus si nastavit menší cíle, co zvládneš splnit třeba během dne nebo týdne. I malý pokrok se počítá a může ti dodat energii a pocit úspěchu.

Další tip je obklopit se lidmi, co mají podobné zkušenosti. Můžeš se inspirovat jejich příběhy a zjistit, jak to zvládli oni. Taky je dobrý se zaměřit na to, co tě původně k podnikání přivedlo – připomeň si tu vášeň a motivaci na začátku.

A když už je fakt nejhůř, tak si dej pauzu. Uvolni hlavu, udělej něco jiného, co tě baví. Když se vrátíš, tak na to třeba uvidíš jinak.

Nezapomeň, že krize jsou součástí cesty a většina úspěšných lidí si tím prošla. Tak se nevzdávej a hledej inspiraci kolem sebe!

146 slov
1.5 minut čtení
5. 1. 2025
Zdeněk Blažek

Někdy je fakt těžké udržet si motivaci, když všechno jde proti nám. Zkus se zaměřit na malé cíle, co ti dají pocit úspěchu. I malý pokrok se počítá. Taky je fajn obklopit se lidmi, co tě podporují, třeba přáteli nebo kolegy, co si prošli podobným. Někdy stačí si prostě dát pauzu a načerpat novou energii. Inspiraci můžeš hledat i v knihách, podcastech nebo seminářích - něco, co tě zase nakopne. Nezapomeň, že podnikání je běh na dlouhou trať, ne sprint. Takže buď trpělivý a neber si to tak osobně. Každý má svoje vzestupy a pády.

95 slov
1 minut čtení
22. 11. 2024
David Vaněk
Succeed.cz/Články/Podnikatelský mindset
Jak budovat odolnost v těžkých časech podnikáníPrůvodce pro podnikatele, jak rozvíjet psychickou odolnost v těžkých časech a překonávat výzvy, kterým čelí.
1000 slov
10 minut čtení
12. 11. 2020
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky