Jak najdu nové možnosti pro práci ve středním věku?
V poslední době se čím dál více zamýšlím nad svou kariérou a nad tím, jak bych mohl najít nové možnosti pro práci, zvlášť teď, když je mi už přes padesát. Přiznám se, že mě občas přepadá strach z toho, že jsem už starý na to, abych začal s něčím novým. Podle mě je ale důležité nezapomínat na to, že svět práce se neustále mění a s ním i příležitosti. Jenže jak začít? Mám pocit, že většina inzerátů se zaměřuje na mladší generaci a já nevím, jestli mám šanci se uchytit v nových oborech jako například v IT nebo digitálním marketingu. Je vůbec možné v tomto věku přejít na jinou kariérní dráhu? Mám také obavy, co když moje dovednosti nejsou dostatečné pro konkurenci? Zajímalo by mě, zda někdo z vás měl podobné myšlenky a jaké kroky jste podnikli k tomu, abyste našli nové zaměstnání nebo příležitosti. Existují nějaké programy nebo kurzy zaměřené na starší pracovníky? Jak se vypořádat s technickými dovednostmi, když jsem se v minulosti spíše pohyboval v tradičnějších profesích? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, kteří překonali tyto výzvy. Jakým způsobem jste zvládli změnu profesní dráhy? Jaké byly vaše největší obavy a jak jste je překonali? Myslíte si, že je rozumné investovat čas do přístupu k dalším vzděláním či rekvalifikaci? Děkuji za každou radu!